IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билките, подходящи за всяка зодия (2 част)

30 юли 2018 14 20

Отключват сетивата

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Майката природа може да ни даде много неща, от които се нуждаем. Колкото по-силна е връзката ни с нея, толкова по-голяма енергия получаваме. Според астролозите, на всеки човек съответства определена билка, която може да отключи неговата духовност и да му донесе здраве.

Билките се използват за направата на чай, отвари и мехлеми, полезни за различни заболявания и състояния. Всяка една от тях съдържа различни вещества, които имат положително влияние върху тялото, затова неслучайно казват, че силата им е огромна.

След като ви представихме коя билка отговаря на всяка една от първите шест зодии, вижте и останалите представители от зодиака:

Везни: Роза

Това е зодия на колебанията. Везните постоянно се стремят към намиране на своя вътрешен баланс. Билката или по-скоро растението с лечебни свойства, което е предназначено за тях, е розата. Нейният аромат „събужда“ интуицията, привлича любовта и предпазва от негативна енергия.

Розата се използва за ароматерапия, защото действа успокояващо. Маслото, добито от нея, се смята като афродизиак, освен това е природен антиоксидант. То и розовата вода влизат в състава на много козметични средства за грижа за кожата, косата и ноктите.

Скорпион: Пачули

Един неподвижен знак, в който страстите бушуват. Хората с него са решителни и същевременно потайни. Билката, която им отива е пачули. Тя се свързва с физическото привличане, стимулира третото око, привлича богатство и просперитет в живота.

Растението е известно с това, че тонизира и с това помага на скорпионите, които често влизат в конфликти и се разгорещяват спорейки. То съдържа вещества, които укрепват имунната система, засилват чувствителността на ерогенните зони и лекуват кожни заболявания.

Стрелец: Балсамова ела

Хората с тази зодия са много амбициозни, оптимисти са и винаги се стремят към духовното. И тази билка им помага да го намерят. Тя ускорява прогреса и помага на стрелците да сънуват.

Ароматът на елата е много приятен. Етеричното масло от нея премахва болката и загрява кожата. То се използва при проблеми с дихателната система.

Козирог: Мента

Той е кардинален знак, чийто девиз е „Аз действам“. Хората, които го притежават са доста амбициозни и строги. Набележат ли си някоя цел, те я преследват до дупка.

Ментата, която е подходяща за Козирога, привлича богатството, носи късмет и помага на представителите на тази зодия да постигнат по-лесно всичките си цели. Чаят от билката е полезен при раздразнени черва и други храносмилателни смущения. В нея има вещества, които са с антиоксидантно и противовъзпалително действие, което помага при алергии.

Водолей: Карамфил

Неподвижен знак, който се стреми към независимост. Водолеят е доста емоционален, ексцентричен и хаотичен в някои свои действия. Карамфилът е билката, която подхожда на тази зодия. Тя отблъсква отрицателната енергия и привлича просперитет, към който знакът се стреми.

Карамфилът има антимикробни свойства. Той подпомага храносмилането, подсилва имунната система и намалява главоболието. Доказано е, че действа като афродизиак.

Риби: Ехинацея

Хората с тази зодия винаги са неразбрани и често не знаят какво искат. Когато им се налага да вземат важно решение, те дълго го обмислят. От друга страна Рибите имат силна интуиция и ехинацеята е билката, която им помага в тази насока. Тя има силни лечебни свойства и се смята за мощен имуностимулатор.

Ехинацеята помага за зарастване на рани, при възпаления, респираторни инфекции, обриви, синузит и други.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари