IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберете подарък според фъншуй

31 юли 2018 08 20

Не подарявайте остри предмети

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всеки от нас е изпадал в ситуация, при която е поканен на рожден ден или някакво друго подобно събитие, но не знае какво да подари. Първото нещо, което всички се сещат, е козметиката. Но ако искаме да зарадваме човека, който празнува, трябва да бъдем по-оригинални в избора.

Древното изкуство фъншуй може да ни помогне хем да подберем най-подходящия подарък, хем чрез него да привлечем здраве, богатство и късмет на получателя му.

Как да подберете най-подходящия подарък?

Последователите на фъншуй никога не подаряват куфарче, портмоне или кофчеже, което да е празно, тъй като това може да доведе до липса на просперитет. Може да сложите дори само монета, защото тя ще донесе пари на получателя.

Трябва да се въздържате да давате подаръци като ножове или такива, които са с остри ъгли, защото те символизират раздяла между приятели и могат да „нараняват“ от емоционална гледна точка. Ако все пак искате да подарите нещо остро, специалистите по фъншуй съветват да държите в ръката си снимка на празнуващия, която той да купи с дребна монета. По този начин връзката между него и вас няма да бъде „прекъсната“.

Някои хора обичат рози и кактуси, но техните тръни не насърчават богатството и просперитета в дома, а точно обратното. Ако искате да подарите цвете в саксия, нека то да не бъде бодливо. В тази връзка, миниатюрните растения също трябва да се избягват, защото пречат на „израстването“ на притежателя им и носят негативна енергия. Ако самите вие получите роза, не се ядосвайте, благодарете и веднага махнете бодлите ѝ.

За по-здравословен живот и дълголетие са подходящи различни скъпоценни камъни. Хематитът засилва концентрацията и паметта, кехлибарът насърчава благосъстоянието, а тюркоазът помага при някои заболявания и състояния.

Фъншуй насърчава повторното подаряване. Тоест нещо, от което не се нуждаете, да го дадете на някой друг. Ако то е от човек, който не харесвате, по-добре го изхвърлете, за да не пренесете негативната енергия към него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари