IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Родните хлапета пощуряха по Баба Грани, майките – притеснени

1 август 2018 09 20

Децата се плашели, ходели до тоалетна с придружител

Снимка: Монитор

Снимка: Монитор

Игра, в която главен герой е зловеща баба, притесни организираните майки във Facebook. „Майките на София“ стана арена от притеснителни постове срещу новия хит сред подрастващите – „Грани“. Хлапетата масово я играят, а сюжетът е копиран като от филм на ужасите – влиза се в тъмна къща, събират се различни оръжия, с които трябва да убият... баба. Но не си мислете, че тя е беззащитна – Грани има меч, с който също дебне играчите и „реже глави“.

Малчуганите, които се впускали в приключението, след това умирали от страх и не искали да остават сами, оплакват се майките.

„Мами, имате ли проблем с децата с тази игра баба Грани? При мен е нещо страшно, постоянно иска да я сваля на таблета, дори и като е навън с другите деца пак играят на нея не знам как точно, а после умира от страх. Не иска сам да ходи до тоалетна, винаги да го придружавам независимо къде... дори и с мен в тоалетната идва, а е на почти 7 години“, повдигна темата притеснена майка. След нея в дискусията се включват и други потърпевши. Те също се оплакват, че децата им не смеели да ходят сами и до тоалетната, напишквали се от страх и тичали след родителите си когато напуснат стаята, цитира „Монитор“.

Майките забранявали „Грани“, но пък играта била основна тема в училище и дори в градините.

„Беше се научил да я играе в училище, на телефоните на други деца (неговият умишлено е от възможно най-простите). Вечер сънуваше кошмари, идваше при нас, плачеше насън (на 8 години е). Забраних изобщо да я поглежда. Обясних му, че това не е реално, че не се случва в действителността и т. н. Нещата се нормализираха след около две седмици“, разказва опита си със страшната баба друга майка.

Играта е за телефон и може да бъде изтеглена от магазините за приложения без ограничение на възрастта. Това я прави леснодостъпна, дори когато хлапетата играят навън, когато родителите им нямат надзор над тях.

Когато някой стартира играта, може да избира между няколко нива на трудност. Страшният ефект от играта се засилва от гласа на зловещата баба, която повтаря „Where are you?“ докато дебне със своето оръжие. И който е невнимателен пада жертва на Грани. Освен това тя поставя капани, с които също трябва да се внимава. Всеки има 5 дни или 5 пъти, в които може да умре преди да види надпис „game over“. Подобно на ескейп стаите, тук също се събират предмети, които помагат на играча да убие Грани и да избяга от нейната къща.

Във видеоканалите пък вече има клипчета, които показват как се превърта играта. Много често хватките се обясняват именно от деца, които са я играли и се гордеят с постиженията си и убийството на Грани.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

( преди 5 години )
Тази игра трябва да се разреши само на роми,турци,араби и руснацици- на другите не ни се играе.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар