Тиквичките са от зеленчуците, които се консумират най-много през лятото. Те са вкусни, нискокалорични и пълни с много полезни за организма витамини и минерали. Вместо да ги пържите на кръгчета, може да пробвате една от рецептите на Деси Киликчийска.
Пълнените тиквички с яйца и сирене, запечени на фурна са по-здравословни. Могат да паснат за обяд или вечеря за онези, които спазват кето режим.
Необходими продукти:
2 тиквички
3 яйца
100 г кашкавал
3 стръка пресен лук или 1 глава стар
2 скилидки чесън
250 г овче сирене
връзка копър
2-3 с. л. зехтин
Измийте и обелете добре тиквичките. Разполовете ги на две и издълбайте месестата част от всяка половинка. Сложете тигана на котлона и загрейте зехтина. Към него прибавете лука и чесъна, след това добре нарязаната част от тиквичките, която сте издълбали. Оставяте така докато водата се изпари. Отместете тигана и оставете сместа да изстине, след което добавете яйцата, натрошеното сирене (може и краве) и копъра.
След като разбъркате всичко добре, напълнете тиквичките с плънката и ги подредете в подходяща тавичка. В нея сипете 1 к.ч. вода. Запечете за около 30 минути на силно загрята фурна или до готовност. Малко преди да извадите тиквичките, настържете кашкавал и го поръсете върху тях.
Да ви е сладко!
Източник: Wellcometomykitchen