IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си приготвим пълнени тиквички?

4 август 2018 05 00

С яйца и сирене

Източник: Wellcometomykitchen

Източник: Wellcometomykitchen

Тиквичките са от зеленчуците, които се консумират най-много през лятото. Те са вкусни, нискокалорични и пълни с много полезни за организма витамини и минерали. Вместо да ги пържите на кръгчета, може да пробвате една от рецептите на Деси Киликчийска.

Пълнените тиквички с яйца и сирене, запечени на фурна са по-здравословни. Могат да паснат за обяд или вечеря за онези, които спазват кето режим.

Необходими продукти:

2 тиквички

3 яйца

100 г кашкавал

3 стръка пресен лук или 1 глава стар

2 скилидки чесън

250 г овче сирене

връзка копър

2-3 с. л. зехтин

Измийте и обелете добре тиквичките. Разполовете ги на две и издълбайте месестата част от всяка половинка. Сложете тигана на котлона и загрейте зехтина. Към него прибавете лука и чесъна, след това добре нарязаната част от тиквичките, която сте издълбали. Оставяте така докато водата се изпари. Отместете тигана и оставете сместа да изстине, след което добавете яйцата, натрошеното сирене (може и краве) и копъра.

След като разбъркате всичко добре, напълнете тиквичките с плънката и ги подредете в подходяща тавичка. В нея сипете 1 к.ч. вода. Запечете за около 30 минути на силно загрята фурна или до готовност. Малко преди да извадите тиквичките, настържете кашкавал и го поръсете върху тях.

Да ви е сладко!

Източник: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари