IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си приготвите чия пудинг?

5 август 2018 05 00

Ползвайте стевия вместо захар

Източник: Wellcometomykitchen

Източник: Wellcometomykitchen

Обичате ли да си похапвате сладичко? В горещините тортите и разни десертчета с кремове, шоколад и сметана са твърде тежки, затова е по-добре да наблегнете на плодовете. 

Ягоди, малини, къпини, касис, са сезонните плодове, с които може да си направите един свеж и лек десерт – пудинг с чия, който Деси Киликчийска ни предложи. Ако искате да е по-здравословен, може да сложите стевия вместо захар. 

Чията е суперхраната, която се използва все по-често в десерти. В семената, които се накисват предварително, има алфа линоленова киселина и ненаситените мастни киселини – омега-3. Те са богати на антиоксиданти, не съдържат глутен и имат детоксикиращо действие. 

Необходими продукти: 

250 г заквасена сметана или цедено кисело мляко

500 г кисело мляко (за предпочитане с висок % масленост) 

50 г захар или 10 мл течна стевия

1/2 ч. ч. семена от чия, плодове за гарниране по избор.

Всички съставки без плодовете се смесват до хомогенна смес. Разсипвате я в десертни чаши или купички като редувате млякото и плодовете. Охлаждате ги в хладилника за около 2 часа, след което са готови за ядене. 

Източник: Wellcometomykitchen 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари