IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първа среща – ето как да не се притеснявате

9 август 2018 14 20

Не се тревожете за това как изглеждате

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

„Всичко ще бъде наред. Поеми си дъх, отпусни се. Ти си умна и привлекателна. Той ще си падне по теб...“. С тези думи две приятелки насърчаваха съквартирантката си да излезе на първа среща с момчето, по което си пада от месеци. Сцената е от известен филм за премеждията на колежани. Истината е, че не само младежите, а и възрастните изпадат в ужас, когато трябва да вечерят с някого за първи път, особено ако изпитват симпатии към него.

Паниката, която обзема някои мъже и жени няколко дни преди първа среща е нормална. Просто има хора, които искат да направят добро впечатление и се подготвят за момента отрано – купуват си нови дрехи, ходят на разкрасяващи процедури... Но понякога винаги излиза нещо, което може да прецака всеки приятен разговор между двама души.
Ето няколко неща, за които всеки се шашка когато става дума за първа среща, но всъщност те нямат никакво значение.

Закъснение

Никой не обича да чака. Досега битуваше схващането, че закъснението на първа среща е признак за лошо възпитание и не прави добро впечатление. Не си позволявайте да ви чакат повече от 15 минути, но все пак трябва да знаете, че забавяне от 5-10 минути не е кой знае какъв проблем. Това смятат американски психолози, работещи с различни двойки. По думите им, ако жената или мъжът закъснее в рамките на допустимото, ще „блесне“ с това, че не е от педантичните хора, които държат да се хранят или излизат точно на секундата. Ако отидете много по-рано и се похвалите на човека, че сте го направили, ще се изложите повече, затова бъдете по-спокойни, ако попаднете в задръстване и за всеки случай се обадете, за да предупредите.

Прегръдка или ръкуване

Моментът, в който сте до човека и започнете да се въртите и чудите какво да направите, наистина е конфузен. Никой не знае кое е по-добре – да се ръкувате или да дадете прегръдка. Когато наближите уреченото място, се отпуснете и оставете другият да направи първата стъпка. Не е важно как ще постъпите в този момент, а по-скоро поведението ви до края на срещата.

Външен вид

Една поговорка гласи: „По дрехите посрещат, по ума изпращат“. В стремежа си да изглеждат добре, някои жени, например, прекаляват с грима и аксесоарите. Накрая видът им прилича по-скоро на карикатура. Облечете се както обикновено и се погледнете в огледалото преди да излезете. Вижте дали нямате останала храна между зъбите. Истината е, че само вие си мислите, че мъжът на масата до вас ви гледа странно обувките или не одобрява прическата, а всъщност той може да си мисли за нещо съвсем различно.

Разливане на храна или напитки

Има мъже и жени, които размахват повече ръцете си и така бутат питието си или някоя чиния с храна. Притеснението също допринася за това. Дори и да се изчервите, извинете се и почистете набързо, като продължите разговора без да изтъквате колко сте непохватни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари