Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо.
Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния.
Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники.
В няколко поредни уикенди ще ви представим рецепти на шеф Владимир Ангелов.
Шоколадов кейк със синьо сирене, сорбе от горски плодове и трохи от джинджърбред (10 порции)
Време за приготвяне – 25 минути
Необходими продукти
250 г шоколадов кувертюр
250 г масло
150 г захар
42 г брашно
70 г синьо сирене
10 яйца
Начин на приготвяне
Разтопяваме маслото и шоколадовия кувертюр до 45 градуса. Отделяме жълтъците от белтъците, като в случая ни трябват 10 броя жълтъци и 5 броя белтъци. Жълтъците, заедно със захарта, брашното и синьото сирене се блендират фино. Към сместа се добавят и разбитите на сняг белтъци, след което и маслото с шоколада.
Сместа се бърка непрекъснато с шпатула. Поставете във формичка за печене за 8-10 минути на 180 градуса.