Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо.
Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния.
Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники.
В няколко поредни уикенди ще ви представим рецепти на шеф Владимир Ангелов.
Салата "Татаки" в азиатски стил с риба тон (1 порция)
Време за приготвяне - 8 минути
Необходими продукти
100 г жълтопереста риба тон
80 г зелена салата
80 г лоло росо
50 г китайско зеле
50 г чери домати
15 г пресен лук
50 г краставици
5 г кориандър
5 г босилек
5 г спанак
30 г жълта и червена чушка
Азиатски дресинг:
100 г сок от лайм
50 г кафява захар
20 г фиш сос
15 г шрирача сос
15 г джинджифил
20 г зехтин
Начин на приготвяне:
Всички листни зеленчуци се смесват с китайското зеле. Добавя се пресен лук, кориандър, босилек, чери домати, краставица (нарязана на ивици), чушки на жулиени, след което се овкусява с дресинга. Поставят се в дълбока чиния.
Запечатваме рибата тон от всяка страна за 20 секунди. Овкусяваме със сол и сусамово олио и овалваме в печен бял хляб и черен сусам.