IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецептите на шеф Владимир Ангелов: Салата с киноа и дресинг с авокадо

25 август 2018 05 00

Вижте как да я приготвите

Снимки: Иван Ерменков

Снимки: Иван Ерменков

Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо. 

Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния. 

Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники. 

В няколко поредни уикенди ви представяме рецепти на шеф Владимир Ангелов.

САЛАТА С КИНОА И ДРЕСИНГ ОТ АВОКАДО (1 порция)

Време за приготвяне - 14 минути

Необходими продукти

50 г бяла киноа 

50 г червена киноа

40 г зелена чушка

40 г червена чушка

40 г жълта чушка

50 г розови домати

50 г рукола

100 г авокадо

5 г кориандър

10 г лайм

20 г сладко чили.

Начин на приготвяне

Сварете двата вида киноа в рамките на 10 минути, след което изчакайте да се охлади. Нарежете на конкасе розовите домати, жълтата, зелената и червената чушка.

Овкусете зеленчуците с дресинг от авокадо, кориандър, лайм, сол и зехтин. Декорирайте с рукола и сладко-лютивия сос. Добавете за финал щипка кимион.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари