IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецептите на шеф Владимир Ангелов: Агнешки бургер

26 август 2018 05 00

Вижте как да го приготвите

Снимки: Иван Ерменков

Снимки: Иван Ерменков

Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо. 

Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния. 

Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники. 

В няколко поредни уикенди ви представяме рецепти на шеф Владимир Ангелов.

АГНЕШКИ БУРГЕР (1 порция)

Време за приготвяне - 15 минути

Необходими продукти

180 г агнешко месо

30 г свежа салата

10 г червен лук

1 яйце

20 г фета сирене

20 г домати

15 г дзадзики сос

царевичен гръцки хляб

Начин на приготвяне:

Фино смляното агнешко месо се овкусява с букет от подправки, който съдържа кимион, канела, кориандър, черен и червен пипер, магданоз, мента, червен лук и сол. Запечете на плоча месото до степен medium rare. След това го поставете върху предварително запечения царевичен хляб, който е намазан с дздзики сос.

Подредете едно върху друго свежата салата, розовия домат, агнешкото кюфте, фета сиренето, червения лук на кръгчета и яйцето. Поднася се с хрупкави пържени картофи.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари