IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без ангажименти: Защо силните жени пътуват сами

28 август 2018 11 20

Обичат да срещат нови хора

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Лятото предразполага към пътувания на близки и далечни дестинации. Повечето хора си правят планове да отидат на море, на планина и ако имат още свободни дни, да посетят някое красиво кътче, което не са посетили. В повечето случаи избират да си почиват с близки и приятели, защото така се чувстват по-добре. Но има и такива, които не обичат да се съобразяват с другите и предпочитат да ходят повече сами, отколкото с група. 

Силните и уверени в себе си жени най-често пътуват по този начин. Това им помага да подобрят междуличностните си отношения, да развият своята независимост и перспектива за живота. Те предпочитат да са на тишина и спокойствие. 

Ето няколко причини поради кои силните жени не взимат никой със себе си по време на своята лятна почивка: 

1. Не искат да разчитат на другите

Още от ранна възраст на момиченцата им се втълпява, че като пораснат, ще бъдат зависими от своя мъж, който е главата на семейството. На жената е отредено да се грижи за децата, да готви и чисти, докато половинката й изкарва прехраната. С течение на времето обаче тази картинка се променя коренно. 

Не е нужно да имате мъж, за да отидете на почивка. Ако сте сама и не знаете къде да прекарате уикенда, не е нужно да планирате всичко в детайли. Запазете си една или две нощувки на някое място, което отдавна искате да посетите. Докажете, че може да разчитате на себе си като сложите най-необходимото в раницата и оставете притесненията вкъщи. 

2. Искат нови запознанства

За някои пътуването без компания е скучно и дори депресиращо. Но не и за независимите жени. Те предпочитат да обикалят така, за да развиват комуникативните си умения. Ако обичате да общувате само с определен кръг от хора, отпуснете се и пробвайте да пътувате сами. разходете се и поговорете с местните хора, за да преодолеете срамежливостта си по-лесно. 

3. Обожават да разучават нови места и култури

Много жени нямат никакво разнообразие в живота си. Те оставят децата в градината, отиват на работа, връщат се, готвят, вечерят и си лягат. Не им остава време за развлечения или просто така предпочитат. 

Силните и уверени жени без проблем тръгват сами из страната и чужбина, защото обичат да предизвикват себе си и да се сблъскват с нови култури. Пътуването ги вдъхновява да опитат нови храни и напитки, както и дейности, които са им непознати. 

4. Искат да подобрят творческия си потенциал

Ако се опитвате да съчетавате семейните задължения с работата и куп други ангажименти, се нуждаете от почивка, на която да отидете без "опашки". Дори и да не сте сама, а имате мъж и деца, няма нищо лошо в това да ги оставите за малко, за да се позабавлявате. Така ще развиете творческия си потенциал и ще се мотивирате за нови начинания на работното място. 

Едно пътуване в чужбина определено разширява перспективите на една жена, която се прибира уморена всяка вечер. Ако има и някаква по-различна ситуация - загуба на багаж, разговор с непознат за посоката, пазарене за дадена стока, вие ще подобрите някои позабравени умения. 

5. Бягат от отговорност поне за малко 

Обикновено от жените се очаква да поемат повече отговорности, отколкото мъжете. Те трябва да събудят децата, да ги нахранят, водят ги на градина и училище, те ги приспиват вечер. Освен това намират време за най-различни домакински задължения, за които мъжете нямат. 

Независимите жени могат да дадат пример на домакините. Пътувайки сами, те остават без отговорности макар и за малко. Имат възможност да се наслаждават на почивката без да се ограничават във времето. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари