IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиле с броколи и бешамел от карфиол

1 септември 2018 05 00

Как да го приготвите?

Снимка: wellcometomykitchen

Снимка: wellcometomykitchen

Тази рецепта е за онези от вас, които обичат да експериментират, тя е подходяща за спазващите ниско-въглехидратен режим на хранене, а също и за тези, които избягват глутена.

Пиле с броколи звучи съвсем обикновено, но бешамел от карфиол сигурно ви звучи странно. Гарантираме ви, че ако не знаете, че не е истински бешамел, няма да усетите разлика.

Вкусът на броколите замаскира аромата на карфиол, а консистенцията е точно, като на класическият бешамел приготвен с брашно и мляко.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 1 глава карфиол
  • 500 гр. пилешко бонфиле
  • 2 пакета замразени броколи
  • 100 гр.масло
  • 100 гр. сирене Чедър(може да се замени и с кашкавал)
  • сол, черен пипер
  • 1с.л хранителна мая(по желание) 

Първо сваряваме карфиола докато омекне, изваждаме го от водата, но запазваме част от нея.В блендер пюрираме свареният карфиол подправен със сол и черен пипер и по желание 1 с.л неактивна хранителна мая, която му придава лек привкус на сирене.

Ако сместа е прекалено гъста добавяме малко от водата, в която сме сварили карфиола. Консистенцията трябва да е гладка и кремообразна.

В тиган загряваме маслото и запържваме пилешкото месо нарязано на късчета, след като се запържи месото, добавяме броколите, посоляваме и задушаваме до омекване на броколите.

Махаме от котлона и заливаме с бешамела, разбъркваме добре. Поръсваме обилно с настърган Чедър или кашкавал. Запичаме във фурната за около 30 минути. Надяваме се да сме предизвикали вашето любопитство и да пробвате тази лесна, здравословна и много вкусна рецепта.

Източник: wellcometomykitchen.blogspot.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари