Това е едно бързо, лесно и в същото време много вкусно ястие. Комбинирано със салата е перфектният летен обяд.
Необходими продукти:
1 глава лук
2 чушки
1 морков
1 домат
250 г ориз
100 г маслини без костилка
1,5 л вода
Олио, сол, червен пипер, чубрица, магданоз и джоджен
Начин на приготвяне:
В тенджера с малко олио задушаваме лука, чушките и моркова нарязани на кубчета. След като омекнат добавяме ориза и пържим няколко минути докато стане прозрачен, добавяме червения пипер, разбъркваме и добавяме обелените и нарязани на кубчета домати. Пържим още 2-3 минути и добавяме 1/3 от водата.
Посоляваме и подправяме с чубрицата. След като изври водата добавяме на порции останалата. Малко преди да стане готово добавяме и маслините.
След като свалим от котлона поръсваме обилно с магданоз и джоджен.














Рецепти за закуски с тиква и чиа
Лесни начини за почистване на дома без химии
Хороскоп за всички зодии за 5 ноември: Приятни изненади и успехи
Китай стартира първия в света ториев реактор
Пакистански астронавт ще посети китайската орбитална станция „Тянгун“
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Вижте всики резултати и класиране в Шампионската лига
Ливърпул прободе Реал Мадрид
Байерн Мюнхен показа на ПСЖ кой е шефът
И със Спалети пак същото! Само равенство за Юве
Дневен хороскоп за 5 ноември, сряда
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар