Необходими продукти:

750 г кайма

100 г бяла киноа

10-12 чушки

2 глави кромид лук

1 консерва белени домати

2 с. л. доматен концентрат

2-3 скилидки чесън

1 ч. л. чубрица

1 ч. л. червен пипер

3-4 с. л. олио

сол

магданоз

Предварително сваряваме киноата за 15 минути и я отцеждаме. В купа смесваме каймата, сварената киноа, нарязания на кубчета лук, чубрицата, червения пипер и олиото.

Омесваме каймата добре и със сместа пълним почистените от семето и дръжките чушки. Подреждаме ги в по-дълбока тава и заливаме с 1ч. ч. вода, завиваме с алуминиево фолио и печем 30 минути в добре загрята фурна.

През това време пасираме доматите с чесъна, добавяме доматения концентрат и сол на вкус и разбъркваме добре. Поливаме с доматения сос и връщаме без фолио във фурната за още 20-30 минути. Преди сервиране поръсваме обилно с пресен магданоз.