Необходими продукти:
3 двойни шепи връхчета от коприва
4 с. л. брашно
4 яйца
200 грама сирене
сол, чесън на прах
олио
Слагаме добре измитата коприва да се свари за 25-30 минути. След което я отцеждаме, като заделяме 600 мл от водата в която е вряла. Пасираме копривата и я смесваме с водата. В дълбок тиган или тенджера загряваме 4-5 с. л. олио и запържваме брашното докато добие златист цвят, след което при непрекъснато бъркане добавяме пасираната коприва.
След като поври за 2-3 минути, чукваме яйцата и готвим още 5-6 минутки, като непрекъснато разбъркваме.
Подправяме със сол и чесън на прах. След като оттеглим от огъня, добавяме натрошеното сирене. По желание гарнираме с лют червен пипер.