Необходими продукти:
12 цвята от тиква
1 глава лук
1 морков
1 к. ч. ориз
6 к. ч. вода
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. вегета
3-4 с. л. олио
1/2 връзка копър
Задушаваме лука и моркова в олиото докато омекнат, добавяме ориза и запържваме докато стане прозрачен.
Сипваме водата, доматеното пюре и вегетата и варим на тих огън. Когато водата изври и ориза набъбне, сваляме от огъня и оставяме да изстине малко. Добавяме нарязания копър.
С така приготвената плънка пълним измитите цветове, редим ги в намазана с олио тавичка и заливаме с 2 к. ч. вода.
Печем 30-40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Източник: wellcometomykitchen