IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селфи - по-смъртоносно от нападение от акула

4 октомври 2018 15 00

Подредиха причините за смърт при този тип снимка в класация

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Правенето на селфи е много по-смъртоносно от нападение от акула във водата. Това показва изследване на индийски учени. Оказва се, че и в държавата, намираща се в Южна Азия, зачестяват случаите на починали при опит за правене на този тип снимка.

Индийците проследяват броя на жертвите при селфита между октомври 2011 и ноември 2017 г. Общо 259 души са загинали за периода. През 2011 г. трима души са починали след селфи, през 2014 г. броят на жертвите е 13, през 2015 г. – 15, през 2016 г. – 98, а през 2017-а числото нараства до 93. Въпреки това властите предполагат, че случаите може да са много повече, защото няма специален регистър за смъртността заради селфи.

По-голямата част от жертвите в страната са на възраст между 22 и 23 години, повечето от които мъже – три четвърти. Данните показват, че след 30 години рискът от подобна смърт намалява.

Източник: IStockphoto

Учените подреждат в класация причините за смърт при селфи по света. Удавянето при опит за перфектния кадър е на първо място, транспортните инциденти на второ (най-вече при снимане на железопътните релси), а на трето – падания отвисоко. Интересен е фактът, че най-много смъртни случаи при опит за селфи с огнестрелно оръжие има в САЩ.

Според информацията, цитирана от електронното издание на „Слейт“, след Индия, на второ място по смъртност от селфита в света е Русия. Следват ги САЩ и Пакистан.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари