Всяка домакиня си има нейна рецепта за пълнени чушки с кайма. В доста рецепти на английски като заместител на ориза използват карфиола, което ще направим и ние.
Иначе всичко останало в тази рецепта е същото, както в традиционната.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2 ч. ч. карфиолен ориз
1 кг мляно месо(аз си меля каймата, в този случай беше от свинска плешка)
1 глава лук
1 с. л. свинска мас(каймата от плешка е постничка, а тук гоним и мазнини)
1 с. л. чубрица
1 с. л. червен пипер
1/2 с. л. сол(ако ползвате готова кайма не добавяйте)
10-12 сурови чушки
Първо ще ви кажа как да си приготвите карфиоления ориз. Най-важното условие е да си намерите на пазара хубав и свеж карфиол, което в този сезон е лесна задача.
След това го разделяте на розички, като запазвате и долната месеста част. Измивате го добре и го оставяте да се отцеди от водата.
И сега имате два варианта, първият е да го настържете на дребно ренде, но аз лично предпочитам втория. Слагам нарязаните розички в чопъра и с няколко кратки пулсации го смилам до големината на оризови зърна.
Тъй като за тази рецепта ни трябват само 2 ч. ч., остатъка може да запазим във пликче във фризера.
В купа слагам всички съставки за плънката и омесвам добре. Оставям за 10-15 минути да поеме каймата аромата от подправките.
След това напълвам измитите и почистени от семето чушки, подреждам в тенджера, заливам с вода да ги покрие. Отгоре поставям една чиния, да ги затисне и варя на тих огън около час.
Готовите чушки сервирам с гъсто кисело мляко, тъй като още не съм открила удачен и режимен заместител на брашното във варената застройка.
Източник: http://wellcometomykitchen.blogspot.com/