IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отличиха сайта на „България Ер“ като една от най-добрите уеб страници за услуги

5 октомври 2018 12 35

Уеб платформата на авиокомпанията – www.air.bg, спечели награда от конкурса „Сайт на годината“

Снимка: България Ер

Снимка: България Ер

Уеб платформата на „България Ер“ бе отличена като един от най-добрите сайтове за услуги у нас на тазгодишния конкурс „Сайт на годината“. Конкурсът се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“ и цели да докаже високия стандарт на уеб средата в България.

По време на официална церемония на 4 октомври бяха обявени и победителите във всички 10 категории. Сред тях е и сайтът на националния превозвач www.air.bg, който спечели третото място в категорията „Сайт за услуги“. В същата категория се състезаваха общо 26 сайта, като първото и второто място бяха присъдени на Uchase.bg и Gombashop.bg.

Уеб платформата на авиокомпанията е разработена съвместно със Studio X. През пролетта на 2018 година тя беше обновена изцяло, като новият сайт разполага с много по-функционален и удобен интерфейс. Една от важните услуги, които уеб платформата на „България Ер“ предлага, е възможността пътниците и близките им да получат информация за статусите на полетите си в реално време. На уеб страницата всеки може да научава и за всички актуални промоции на самолетни билети и директно да ги закупува.

Докато са на www.air.bg, потребителите също така могат да резервират с Booking.com хотел, вила или друго място за настаняване, където да отседнат по време на пътуването си. По този начин само чрез посещаване на сайта www.air.bg те могат да изпълнят целия цикъл при организирането на едно пътуване – резервация и купуване на самолетни билети, както и намиране на място за престой.

Сайтът разполага и с удобна респонсив мобилна версия, като предстои да се пусне и специално мобилно приложение. В процес на оптимизиране и редизайн е и резервационната система, с която авиокомпанията работи, което допълнително ще направи потребителското изживяване при използване на сайта още по-приятно. Този проект е на финалния си етап и се очаква да приключи съвсем скоро.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари