IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Постни банички с гъби и маслини

14 октомври 2018 05 00

Ето как да си ги приготвите

Източник: Wellcometomykitchen

Източник: Wellcometomykitchen

Уикендът е време за вкусни глезотийки със семейството. Ако се чудите какво да приготвите за закуска, пробвайте новата ни рецепта, предоставена от Деси Киликчийска. Нищо няма да ви стане, ако един ден „прегрешите“ и похапнете постна баничка.

Едно е да вземете готова закуска от кварталния магазин, друго е да си я направите сами. Вижте как.

Необходими продукти:

1 пакет точени кори

4-5 големи пресни печурки

3 стръка пресен лук

2 скилидки чесън

2 домата

шепа маслини без костилка

пресни подправки-магданоз, босилек, риган, мащерка и розмарин

сол

олио

настърган пармезан (по желание)

Начин на приготвяне:

Нарязвате на дребно чесъна, лука и гъбите, после ги запържвате в олио. След като омекнат, идва ред на нарязаните на ситно обелени домати, които сте овкусили със сол. След като се изпари течността от тях, сложете нарязаните маслини и ги оставете на котлона още 3-4 минути. Накрая добавете пресните подправки и оставете плънката да изстине.

За предпочитане е да изберете кръгли кори, като всеки лист нарязвате на 4 триъгълника. В широката им част слагате по 2 лъжици от плънката, прибирате краищата и навивате на стегнато руло. Всяко от тях се потапя за секунда в купа с вода и се реди в тава, постлана предварително с хартия за печене. Върху тях поръсвате малко олио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Изваждате ги при зачервяване.

Източник на рецептата: Wellcometomykitchen.blogspot.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари