IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралска сватба: Принцеса Южени се врече на Бруксбанк

12 октомври 2018 13 00

Церемонията им с повече гости от тази на Меган и Хари

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Принцеса Южени се влюбила от пръв поглед в Джак Бруксбанк. Няколко часа след тяхната първа среща, тя нямала търпение да разкаже на майка си за него. Днес дъщерята на принц Андрю и Сара Фъргюсън встъпи в брак със същия този мъж.

Сватбената церемония се състоя в храма „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор. Силният вятър, който понасяше шапките и ефирните тоалети на гостите, не помрачи приповдигнатото настроение на принцесата и нейните роднини.

Принц Джордж и принцеса Шарлот, както и техни братовчеди, бяха шафери на красивата булка.

Принцесата пристигна пред църквата с Ролс-Ройс, произведен през 1950 г. Заедно с нея бе нейният баща. Още от колата се виждаше, че на главата си носи тиара, декорирана със смарагди и диаманти. Бижуто от платина, произведено през 1919 г., е подарък от нейната баба – Кралица Елизабет Първа. Единственият друг аксесоар по нея бяха обеци в тон с тиарата.

Придружавана от принц Андрю, принцесата се качи бавно по стълбите на храма и премина под ръкоплясканията на множеството гости. През цялото време тя не спираше да се усмихва. Роклята ѝ – изчистена, с деколте тип лодка, без скъпоценни камъни, органза и дантела, е на известните дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос. Тя е ушита с дълъг шлейф, който много британци определиха като най-впечатляващата част от роклята.

Сватбата на принцеса Южени бе първото официално събитие от много време насам, на което се появява нейният дядо – принц Филип, който имаше здравословни проблеми. Единствената кралска особа, която не присъстваше на сватбената церемония, бяха принц Чарлс и съпругата му Камила, които имат ангажимент в Шотландия.

Вълнуващото събитие в кралското семейство е доста по-голямо от сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Британските таблоиди съобщиха, че 28-годишната принцеса и нейният избраник, който е с 4 години по-голям, са изпратили 850 покани. За сравнение гостите на сегашните херцог и херцогиня на Съсекс, бяха близо 600. За сметка на това сватбата на принцеса Южени е доста по-евтина – два милиона британски лири.

Сред звездните гости на новото семейство бяха Наоми Кембъл, Лив Тайлър, Деми Мур, Роби Уилямс, Джеймс Блънт, Кейт Мос, Ел Голдинг и други.

Принцеса Южени е деветата по реда на наследяване на британския престол. Въпреки че интересът към втората кралска сватба за годината е по-малък, в Уиндзор има засилено полицейско присъствие, като униформените са доста повече в сравнение с броя им през май.

Кой е Джак Бруксбанк?

Той е роден на 3 май 1986 година. Майка му се казва Никола, а баща му Джордж е директор на компания. Той има по-малък брат, Томас, който ще му бъде кум на сватбата.

Джак завършва средното си образование в пансиона „Стоу скул“ в графство Бъкингамшър и избира да не следва в университет, а да започне работа в бизнеса със заведения.

Запознава се с Южени в швейцарския ски курорт Вербие през 2010 година. Двамата излизат осем години, преди да се сгодят през януари в Никарагуа.

Бруксбанк е работил като мениджър на лондонския „Махики“ в луксозния квартал Мейфеър. Клубът е един от най-елитните в британската столица. Той има и свой бизнес с дистрибуция на вина.

Още снимки може да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари