IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрият брак – между висок мъж и ниска жена

23 октомври 2018 15 00

Според ново проучване

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Не е лесно да си миньонче и жените с по-нисък ръст знаят много добре това. Те трудно достигат безалкохолното на най-горния рафт в магазина, не могат да видят нищо по време на концерт, ако не си намерят място най-отпред, понякога трудно си намират дрехи по техния размер. А ако говорим за връзките им, някои със сигурност ще се оплачат от това, че не могат да открият съразмерен партньор.

Колко често виждате двойки на улицата, при които мъжът е по-нисък от жената? Според ново проучване, най-добрата комбинация и предпоставка за добър брак е съчетанието между висок мъж и ниска жена.

Изследването обхваща близо 8 000 участници. Основните фактори, проследявани при тях, са височината на мъжа и жената, както и удовлетвореността от връзката. Учените от университета в Кентъки са категорични, че колкото по-висок е представителят на силния пол, толкова по-добри семейни отношения има.

Ръстът има важна роля за връзката през първите 18 години, след това няма никакво значение, сочат още резултатите от проучването. Според данните на участниците, когато мъжете са по-високи от жените, имат по-голямо самочувствие и увереност в себе си. От друга страна на половинките им не се налага да носят ниски обувки, за да прикрият, че са с по-висок ръст.

Резултатите препращат към миналото, когато по-здравите, високи и силни мъже са ловували и оцелявали във войните.

Разбира се, проучването не трябва да обезкуражава по-ниските мъже за успешните връзки. Има хора, за които емоционалната връзка е много по-важна в сравнение с ръста.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари