IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Girls on Tires: Футуристични обувки и... автомобилни гуми

24 октомври 2018 09 30

Какво е бъдещето на двете и какво е общото помежду им?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Така, както нищо не е същото като отпреди 10 години, така нищо няма да бъде същото и след 10.

Уповаващи се на тази концепция, движим напред всяка една сфера и създаваме истински футуризъм в живота си с технологии, които до съвсем неотдавна са ни се стрували само като концепция и сюжет на някой научнофантастичен филм.

Така обаче се оказваме в днешна дата и се срещаме лице в лице с технологиите, които ни разкриват колко общо могат да имат така актуалната тенденция за футуристични спортни обувки и гумите Continental с ContiAdapt и ContiSense.

Защото Vision Zero или абсолютната безопасност на пътя са основното предимство, което ще остане завинаги.

Футуристичната тенденция за обувки дойде преди два сезона в модната индустрия, но до такава степен промени възприятието ни за обувки, че вече нищо не може да бъде същото. По същия начин и Continental ContiAdapt идва, за да остане и да направи живота ни по-лесен.

Технологията регулира налягането на гумите и широчината им върху джантата, за да настрои зоната на сцепление към пътните условия.

Така реално гумата ще се държи така, както е най-безопасно според настилката, за да елиминира всички възможни рискове.

Четири различни комбинации позволяват перфектно адаптиране към мокри, неравни, хлъзгави и нормални условия.

Успоредно с ContiAdapt от Continental разкриват и ContiSense – технология, която използва сензори в гумите, за да измерва дълбочината на протектора и температурата и известява водачите за повреди по гумите – данните се предават по провеждащ електричество каучук.

Базираните на каучук сензори постоянно следят дълбочината на протектора и температурата. Ако измерените стойности са различни от предварително подадени лимити, системата известява водача. Ако нещо проникне в протектора, електрическа верига в гумата се затваря, което също изпраща предупреждение за шофьора.

Така общото между гумите Continental с технология ContiAdapt и ContiSense и новите футуристични спортни обувки са технологиите. При обувките това позволява създаването на нови и по-устойчиви материи и материали, непропускащи вода и същевременно задържащи топлината там, където най-много бихме искали – в краката.

Самата визия, като че от бъдещето, е другата обща черта между новите гуми Continental с ContiAdapt и ContiSense и новите обувки. Те изглеждат така, сякаш са от друга Вселена.

При автомобилните гуми това е постигнато чрез осигуряващата Vision Zero шарка на гумите, които не могат да бъдат сбъркани.

При обувките е постигнато с наслагването на разнообразни шарки, графични елементи и каучукови подметки.

Огромната стабилност, абсолютната надеждност, нулевият риск и съвременните технологии са най-важните допирни точки между новите системи и технологии в гумите Continental и актуалните футуристични обувки.

За да бъдем в крак с новото движение на света и да си осигурим нулев риск.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари