IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Как различните знаци преосмислят живота си

4 ноември 2018 15 15

След като преминат през труден етап

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Възстановяването след трудности е процес, който изисква време. Най-често в този период човек или преоткрива себе си, или прави някакви генерални заключения за живота си, след което е готов да осъществи радикална промяна в него. Ако човек осъзнае, че начинът му на действие до този момент не му е донесъл щастие, той започва да преосмисля нещата.

Всеки житейски път си има своите спънки и без значение колко гладко вървят нещата във вашия живот, ясно е, че ще има времена, когато ще се намирате сред трудности и предизвикателства.

В такива моменти, когато ви се струва, че всичко в живота ви е надолу с главата, трябва да се опитате да си извлечете поуки и да станете по-добра версия на себе си. Точно този подход може да предизвика големи промени в живота ви, които наистина да си струват.

Ето как представителите на различните зодиакални знаци след моменти на трудности вникват в същността си и се променят:

Овен

Представителите на тази зодия започват да се отнасят с другите хора, а и със себе си така, сякаш това е последният им ден на земята. Те започват да отделят повече време на близките си, да слушат какво те имат да им кажат, да бъдат по-открити и честни с тях. Нетърпеливият Овен преоткрива себе си, именно учейки се да бъде малко по-търпелив. Той си дава сметка, че трябва да цени повече важните хора в живота си, ако иска самият той да получи повече обич и грижа.

Телец

Преминавайки през труден етап от живота си, Телецът разбира, че има нужда да разшири социалния си кръг. Дори и да има един куп познати и приятели, той осъзнава, че трябва да намери и да пусне нови хора в живота си, които да му покажат различни, по-свежи перспективи от хората, които досега са били до и около него. Телците осъзнават, че новите познанства ще предизвикат нови, по-вълнуващи събития в житейския им път, които ще ги отведат в нова посока. Казано с други думи – ще получат шанс за ново начало.

Близнаци

Понякога завършването на проекти изглежда невъзможно за хората от тази зодия. Близнаците са склонни да отлагат иначе вече започнатите неща в живота си и/или да не ги довеждат докрай. Когато изпаднат в сериозно затруднение, те се сещат, че трябва да променят този си начин на мислене и да започнат да „отмятат“ недовършените неща в житейския си списък от задачи. Едва след като положат усилие да бъдат по-последователни, те започват да променят нещата в живота си към добро.

Рак

За да преосмислят живота си и да преоткрият себе си, представителите на зодия Рак трябва преди всичко да се абстрахират от отношенията си с хората, а не да се обсебват от тях. Те трябва да си простят грешките, които са допуснали в тези отношения, както и да забравят за възможностите, от които не са се възползвали. Добре е също така да се отърсят от лошите решения, които са взели дотук в житейски план и да не мислят за пропуснатите шансове, защото съжалението само ги дърпа назад, спъвайки напредъка им.

Лъв

По време на трудности представителите на зодия Лъв трябва да се съсредоточат върху нещата, които им носят вдъхновение. Също така те трябва да анализират добре нещата, които са ги задържали в трудни взаимоотношения, донесли застой в кариерата и живота им и т. н. За да преоткрият личността си, те трябва да акцентират върху положителните събития в живота си и да се изолират от негативните, доколкото могат. За да получи нови перспективи, Лъвът трябва да се отърси от всички свои болки и съмнения.

Дева

Девата може да преоткрие себе си, само ако намери сили и осъзнае, че не е толкова силна и недосегаема, колкото ѝ се иска да бъде. Това ще ѝ помогне в бъдеще да не се товари с неща, които едва може да носи на плещите си. Освен това Девата трябва да се научи да слуша повече другите, да задава повече въпроси и да приема чуждата гледна точка, а не все да смята, че е права за всичко. Представителите на тази зодия трябва наистина да излязат от зоната си на комфорт, за да променят курса на живота си в по-добра посока.

Везни

Най-добрият начин човек от зодия Везни да преоткрие себе си, е да си намери нова цел и да се придържа към нея. Везните трябва рязко да променят посоката, в която са се движили досега и да изследват нови области в житейски план. Те трябва да се обградят с хора, които ще ги подкрепят безусловно и които ще им бъдат съмишленици в новите начинания, а не с хора, които ще ги разубеждават. Ако искат да направят истинска промяна в живота си, Везните просто трябва да започнат начисто в зоната, която не им носи щастие.

Скорпион

За да преосмисли живота си Скорпионът трябва да погледне надълбоко в себе си и да се освободи от ревността, завистта и гнева, които носи в душата си. Той трябва да си зададе въпроса какво не харесва в другите хора, защото вероятно това са качества, които и той самият притежава. Той трябва да се опита да бъде по-открит в отношенията си, да проявява повече съпричастност към близките и познатите си и да се постарае да гледа на колегите си като на сътрудници, а не като на конкуренти.

Стрелец

Стрелецът ще преосмисли живота си и ще преоткрие себе си, едва след като започне да се обръща назад към миналото си и да си вади поуки от него, а не само да мисли и да гледа към бъдещето. Преразглеждайки нещата от миналото си, Стрелецът ще придобие по-добра представа за посоката, която трябва да следва напред в живота си. Един от най-добрите начини да разбере къде иска да отиде е, като си спомни кой е самият той и откъде идва. За Стрелеца процесът на признаване на миналото (с всички негативи и грешки) може да е катарзис.

Козирог

Най-добрият начин Козирогът да промени действителността, е като започне да се грижи за себе си повече. Хората от този знак са склонни да се грижат за всичко и за всеки, но да не обръщат достатъчно внимание на себе си. Грижата за самите тях ще им донесе по-високо самочувствие, ще ги накара да се чувстват по-млади и по-доволни от живота. Затова ако сте Козирог, започнете да спортувате по-редовно, ходете на масажи, пътувайте, смейте се, глезете се по-често с шопинг, с кино и театър, почивайте си повече и т. н.

Водолей

От всички 12 зодии само Водолеите вътрешно са отворени за промяна във всеки един момент от живота си, стига да почувстват, че имат нужда от нея. Те трябва да си представят първо какво очакват от тази промяна, за да има смисъл да я осъществят. Добре е да започнат да гледат малко по-положително на нещата, а не да бъдат скептици, едва тогава ще си бъдат още по-полезни. Те трябва да разберат, че имат силата да преоткрият себе си и да дадат нова посока на живота си, винаги когато го пожелаят истински.

Риби

Рибите най-често сами спъват растежа си, с това че обичат да казват „не“ и да се противопоставят на новите възможности. Ако искат да преоткрият себе си, те просто трябва да спрат да бъдат нечия емоционална изтривалка и да оставят хората сами да решават проблемите си. Рибите трябва да се научат да поставят себе си на първо място в живота си и да се концентрират върху собственото си щастие. Когато не се грижат добре за себе си, те се потискат и започват да вярват, че всичко в живота им е твърде трудно и сложно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )