IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кое е вашето дърво според келтската астрология (1 част)

31 октомври 2018 14 50

Тя е базирана на 13 знака

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Келтите са древен народ със множество традиции и обичаи. В миналото племената, които са поставяли на почит природата, измислили свой начин, по който да определят характера на един човек според неговата дата на раждане. За целта създали специален календар, разделен на 13 знака, отразяващи циклите на Луната.

За келтите дърветата са живи същества, които притежават мъдрост и магическа сила. Те вярват, че Вселената се свързва с формата на дървото – корените са дълбоко в земята, а клоните се извисяват към небето.

Вижте кое е вашето според рождената ви дата:

Бреза – Победители (от 24 декември до 20 януари)

През този времеви период протича зимата, а тя е мрачен сезон. Затова хората, родени между декември и януари, винаги търсят светлината. Подобно на брезата, те са жилави и „гъвкави“ по отношение на всяка една ситуация.

Изключително мотивирани, хладнокръвни и упорити, тези хора са родени за победители и често заемат ръководни позиции. Знаците, с които се съвместяват най-лесно, са Върба и Лоза.

Офика – Мислители (от 21 януари до 17 февруари)

Името на това дърво звучи доста философски и хората, родени през този период, са истински мислители и визионери. Те определено се отличават от тълпата със своя бистър ум и възгледи за живота. Тихи, наблюдателни и креативни, тези хора имат желание постоянно да се усъвършенстват. Пригаждат се към всяка една ситуация и имат силно влияние над околните. Свързват се най-добре с Бръшлян и Глог.

Ясен – Магьосници(от 18 февруари до 17 март)

Интровертни хора, които са доста свободомислещи и положително настроени. Готови са да се включат във всяка една инициатива. Интересуват се доста от литература и изкуство, защото имат изтънчен вкус. Не обичат шума на града, а търсят уединение сред природата, където създават свой собствен свят. Не ги интересува чуждото мнение, защото живеят сякаш в друга реалност. Тръстиката и Върбата са дърветата, с които си пасват най-добре.

Елша – Новатори (от 18 март до 14 април)

Хората, родени под този знак, винаги намират правилния път. Те са истински лидери – страстни и харизматични. Винаги проправят път на останалите и дават всичко от себе си, за да помогнат на другите, но не обичат показността. Никога не си губят времето с празни приказки, действат на момента. Разбират се най-много с Дъб, Глог или Бреза.

Върба – Наблюдатели (от 15 април до 12 март)

Ръководени от Луната, тези хора са подвластни на нейното влияние. Имат много силна интуиция, креативни и инициативни са. Каквото и да се случи с тях, те приемат всичко нормално и спокойно, защото са големи реалисти. Техният потенциал ги прави идеални за учители. Брезата и Бръшлянът са знаците, до които се доближават най-много.

Глог – Хора на илюзиите (от 13 май до 9 юни)

Ако не ги познавате, ще си създадете погрешна представа за тях. Хората под този знак са идеалните приятели – не съдят и обичат да изслушват без да изказват личното си мнение. Освен това имат изключително чувство за хумор и предразполагат хората да общуват с тях. Затова никога не са сами. Най-много си подхождат с хора, родени под знаците Ясен и Офика.

Дъб – Стабилизатори (от 10 юни до 7 юли)

Хората с този знак са изключително силни личности и умеят да стабилизират положението във всяка една напрегната ситуация. Те се грижат и защитават всички по-слаби от тях и онеправдани. Винаги гледат оптимистично на живота и не спират да научават нови неща. Не обичат да бъдат сами, а да са заобиколени от хора. Смята се, че Дъбът е един от главните знаци в келтската митология. Той се свързва успешно с Бръшлян, Глог и Тръстика.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )