IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кое е вашето дърво според келтската астрология (2 част)

1 ноември 2018 14 50

Родените в края на годината са свободолюбиви

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Келтите са древен народ със множество традиции и обичаи. В миналото племената, които са поставяли на почит природата, измислили свой начин, по който да определят характера на един човек според неговата дата на раждане. За целта създали специален календар, разделен на 13 знака, отразяващи циклите на Луната.

За келтите дърветата са живи същества, които притежават мъдрост и магическа сила. Те вярват, че Вселената се свързва с формата на дървото – корените са дълбоко в земята, а клоните се извисяват към небето.

След като ви представихме първите шест знака, ето и останалите:

Зеленика/илекс – Владетели(от 8 юли до 4 август)

Тези хора са доста амбициозни и активни, защото са родени под царствен знак. Те не могат да стоят на едно място и да си почиват, а постоянно се втурват към предизвикателствата на живота. Понякога са доста арогантни и се държат дистанцирано с хората, но когато ги опознаят, стават щедри и мили. Ясенът и Бъзът са знаците, с които си подхождат най-много.

Лешник – Познавачи (от 5 август до 1 септември)

Интелигентни и организирани личности. Те винаги са добре информирани по всеки един въпрос. Освен това имат аналитично мислене. Не обичат да следват правила, а по-скоро ги създават. Хората под този знак държат на детайлите. Глогът и Офиката са знаците, с които се разбират най-добре.

Лоза – Балансьори (от 2 септември до 29 септември)

Доста непредсказуеми личности, което се дължи до голяма степен на това, че са родени в периода на равноденствие. Често си сменят настроението, но компенсират с това, че са изключително чаровни. Държат на лукса в живота. Тяхна лоша черта е, че са доста нерешителни. Свързват се най-добре с хората, родени под знака на Лешника и Върбата.

Бръшлян – Оцеляващи (от 30 септември до 27 октомври)

Всички, чийто знак е това растение, са изключително любезни и винаги са готови да протегнат ръка за помощ. Притежават особена харизма, с която очароват околните. Понякога могат да се обидят на критиката към тях, но ще си вземат поука и ще работят над недостатъците си. Освен това са доста търпеливи. Когато преживяват трудни моменти, се уповават на вярата. Най-подходящата партия за тях са хората със знаците Дъб и Ясен.

Тръстика – Любопитни (от 28 октомври до 24 ноември)

Изключително любопитни. Доверите ли тайните си на тях, не очаквайте да ги пазят дълго. Дори и да искате да скриете нещо от полезрението им, те ще успеят да го открият. Обожават да размишляват над нещата от живота. Имат много добре развит морал. Недостатъкът им е, че са доста манипулативни на моменти. Подобно на Бръшляна, те се съчетават идеално с Ясен и Дъб.

Бъз – Търсещи (от 25 ноември до 23 декември)

Те не могат да бъдат поставени в рамка, защото са свободолюбиви натури. Стремят се към силните усещания. Винаги са много внимателни с другите, държат на приятелството, но и са изключително честни, което понякога по-скоро им пречи, отколкото да им помага. Елшата и Зелениката са растенията, с които се разбират най-добре.

Още по темата:

Кое е вашето дърво според келтската астрология (1 част)

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари