IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 мита за отношенията, които са пълни глупости

2 ноември 2018 11 40

Не е нужно да имате едни и същи интереси

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

В много книги и филми връзките между мъжете и жените са доста идеалистични. Принц, който идва на бял кон, цветя, романтика, щастливи мигове, семейна къща, в която няма караници.... Да, ама не. В реалния живот отношенията никога не са толкова безоблачни, а истинската любов е по-скоро илюзия.

Когато двама души се харесат, започват да се срещат по-често и в един момент заживяват заедно. Много хора са на мнение, че едва ли не обвързването означава край на купоните и излизанията с добри приятели. Но това въобще не е така. За да има хармония в отношенията между партньорите, добре е те да си запазят някакво лично пространство.

Казват, че когато наистина обичаш, трябва да приемаш както предимствата, така и недостатъците на човека до себе си. Имайки предвид това твърдение, ето няколко мита за връзките и любовта, които са пълни глупости и лесно могат да бъдат развенчани.

1. Всяка връзка започва със страст

Колкото и да ви е трудно да повярвате, не всяка връзка се основава на страст и силни чувства между партньорите. При някои двойки в началото има само взаимни симпатии, а страстта идва на доста по-късен етап. Ако се чувствате комфортно и сигурно с партньора си в момента, то вие сте на правилния път. Важно е разбирателството и доверието между двамата. Когато постигнете това с половинката си, започва истинската пламенна и страстна връзка, твърдят специалисти.

2. Ключът към щастието е винаги да бъдете заедно

Който ви е казал, че постоянно трябва да сте около гаджето си, излъгал ви е. Ако правите всичко заедно с половинката си, знайте, че съвсем скоро ще си омръзнете. Както стана ясно, доверието трябва да е основен елемент във връзката. Излизайте двамата, но давайте и „въздух“ на вашите отношения като го правите и поотделно. В този смисъл е много важно като се обвържете, да продължите да поддържате контактите с вашите приятели.

Всеки има своите интереси и хобита, които може да развива в свободното време. Дръжте ревността надалече и уважавайте личното пространство на другия.

3. Веселите двойки винаги са влюбени

Сигурно си давате за пример съседите, които постоянно се държат за ръце, ходят навсякъде заедно и изглеждат толкова щастливи. Но това може да бъде просто показност за пред хората, а вътре в дома те да имат същите проблеми като вашите.

Всеки един от нас има свой собствен характер и е нормално възгледите му с другите да не съвпадат. Това че някоя двойка постоянно парадира с щастието си, не означава, че е влюбена. Според семейни психолози, двойките, при които няма никакви спорове, се разпадат много по-бързо отколкото при останалите.

4. Същите интереси означават съвършена любов

Чували ли сте, че противоположностите привличат? Тогава защо някои твърдят, че хората, които споделят едни и същи интереси, си пасват идеално? Представете си, че имате едно и също хоби с партньора, слушате същата музика или гледате еднакви телевизионни канали. Няма как и двамата да сте на едно и също мнение по всички въпроси. Специалисти насърчават мъжете и жените да уважават интересите на другия и да не му натрапват своите на 100%. Тогава връзката е много по-интересна.

5. Трябва да обичате приятелите и роднините на партньора си, за да сте щастливи

Истината е, че това не е съвсем така. Всеки има приятели и роднини, които не се харесват от половинката му и съответно тя отбягва да общува с тях. Вместо да се ядосвате, че той се държи по този начин, опитайте да го разберете и престанете да го принуждавате да направи обратното. Просто приемете, че не може да угодите на всички около вас. Уважавайте на първо място партньора си, с когото ще прекарате остатъка от своя живот.

Четете още:

7 неща за живота ви, които да пазите в тайна

Искате промяна в живота си... Какво трябва да знаете?

Никога не сте имали връзка? Следвайте тези 4 правила

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
za men naprimer ne e mit 4e iskam da sum s mujut , kogoto obojavam i obi4am , ama vinagi i to ne v me4ti , ne s pisumca , a naistina. no vse o6te 4akam vuv vremeto da se slu4i . vijdam 4e golemia mi liubim bliznak , e neveroiaten da izmislia na4ini da hitruva i da otlaga vremeto ...a az 4akam li 4akam ,...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар