IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Искате ли да опитате любимите десерти на кралския двор?

2 ноември 2018 14 50

Те вече се предлагат в САЩ

www.snackandbakery.com

www.snackandbakery.com

Всеки почитател на британското кралско семейство вече не само може да гледа на снимка любимите десерти на неговите членове, а и да ги опита. Това става благодарение на Каролин Роб, бивш главен сладкар на кралица Елизабет Втора.

Роб, която е приготвяла десертите за принц Чарлз, принцеса Даяна и синовете им Уилям и Хари в продължение на 11 години, стартира гурме серията „The Royal Touch Dessert, Cake & Bread Collection“. Тя вече се разпространява от водещ производител на тестени изделия в Съединените щати.

От няколко месеца насам изтънчените десерти се търсят все повече на американския пазар. Един от най-поръчваните сред тях е любимата шоколадова торта на Уилям и Кейт, която струва 54,99 долара. В нея има кайсии, смокини, шамфъстъци и английски бисквити, покрити със смес от шоколад, масло и мед. Завършена е с тъмен шоколадов ганаш и вкусни топчета, поръсени с бял шоколад. Оригиналната рецепта присъства в книгата „The Royal Touch“, публикувана през 2015 г.

„Тази торта е може би единствената, която се разграбва веднага в кралската трапезария“, посочва Дарън МакГради, който също е бил сред шеф готвачите в двора на Елизабет Втора.
Въпросният десерт е толкова предпочитан от Уилям и Кейт, че те пожелаха да бъде поднесен като втори десерт след тяхната сватбена церемония през април 2011 г.

От другите десерти предлагани за продажба, много поръчван от американците е ябълков крамбъл, струващ 34,99 долара. В него има печени плодове с карамелена коричка, овесени ядки и канела.

Източник: www.snackandbakery.com

Четете още:

Най-сетне у дома: Хари и Меган се прибират в Лондон

Меган победи Хари: Хвърля по-точно ботуши!

Традициите, които следват бременните в британското кралско семейство

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари