IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си приготвим: Смокинов пай

3 ноември 2018 06 00

Лесна и бърза рецепта

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Необходими продукти:

за тестото:

200 г брашно

1 ч. ч. захар

1 ванилия

щипка сол

1/2 ч. ч. олио

1 яйце

2 с. л. студена вода

за плънката:

няколко добре узрели смокини

4 с. л. захар

1/2 пакетче чаени бисквити

Приготвяне:

В купа смесваме брашното, захарта и солта и правим кладенче по средата. В кладенчето сипваме олиото и студената вода и смесваме добре, получават се брашнени трохи, добавяме и яйцето и с ръце омесваме тестото, което оставяме за 10-15 минути в хладилника.

Охладеното тесто разстиламе на дъното на тава застлана с хартия, отгоре се нареждат изчистените и нарязани на шайби смокини, поръсва се със захар и натрошени бисквити.

Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.

Източник: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари