Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
1 ч. ч. захар
1 ванилия
щипка сол
1/2 ч. ч. олио
1 яйце
2 с. л. студена вода
за плънката:
няколко добре узрели смокини
4 с. л. захар
1/2 пакетче чаени бисквити
Приготвяне:
В купа смесваме брашното, захарта и солта и правим кладенче по средата. В кладенчето сипваме олиото и студената вода и смесваме добре, получават се брашнени трохи, добавяме и яйцето и с ръце омесваме тестото, което оставяме за 10-15 минути в хладилника.
Охладеното тесто разстиламе на дъното на тава застлана с хартия, отгоре се нареждат изчистените и нарязани на шайби смокини, поръсва се със захар и натрошени бисквити.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.
Източник: wellcometomykitchen














Смирението е превърнало Иван Рилски в закрилник на българите
Събарят бившата резиденция на Ахмед Доган в "Бояна" (+СНИМКИ)
Камен Кенов: Съществуват най-малко четири "Европи"
„Космически океан“ край черна дупка: Откриха най-големия воден резервоар във Вселената
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
Разкриха кои са лидерите на Левски
Хулио Веласкес обяви рецептата за бой над ЦСКА
Директор на ЦСКА се скъса да хвали Ицо Янев, не се плаши от Левски
Шамар за Левски: Звезда на "сините" виси за дербито с ЦСКА
Дневен хороскоп за 3 ноември, понеделник
Седмичен хороскоп за 3 – 9 ноември
Седмична нумерологична прогноза за 3 – 9 ноември
Любовен хороскоп за ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар