IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Египетски хороскоп: Кой бог отговаря на рождената ви дата (1 част)

7 ноември 2018 15 10

Хората, ръководени от бога на Земята, са борбени

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Подобно на келтите, египтяните имали своя астрология, по която гадаели какъв е характерът на човек. Техните жреци създали така наречената Книга на мъртвите“, чрез която се опитвали да предсказват съдбите на хората.

Египтяните смятали, че животът на земята е подготовка за отвъдното. И издигнали в култ различни богове, защото смятали, че именно те „чертаят“ пътя на всеки.

Вижте кой египетски бог отговаря на вашата рождена дата:

Нил (1-7 януари, 19-28 юни, 1-7 септември, 18-26 ноември)

Този бог и едноименната река са извор на безкрайна енергия. Това означава, че родените през горепосочените периоди са доста жизнени и не обичат да си стоят вкъщи. Те са много импулсивни и искат да живеят ден за ден. Никога не съжаляват за постъпките си.

В миналото се е смятало, че река Нил изцелява и променя живота на хората. Всички, които биват управлявани от този бог, имат огромен положителен заряд. Затова хората около тях винаги се чувстват спокойни и на място. Това от една страна е хубаво, но и доста натоварващо, защото някои се възползват от благоразположението им.

Амон-Ра (8-21 януари, 1-11 февруари)

Той доминира, но притежава силите на бога на слънцето Ра, Мина – на сътворението и възпроизвеждането и войнствено настроения Монту. Хората, родени под неговата закрила, са мъдри и целеустремени във всяко едно действие. Обичат да диктуват нещата и затова се справят идеално като лидери. Освен това не са срамежливи и се мотивират от похвали.

Едно от негативните им качества е, че понякога действат твърде подмолно. В любовта са по-свити и трудно разкриват чувствата си пред другия. Смелостта ги кара да се справят с всяко предизвикателство.

Мут (22-31 януари, 8-22 септември)

Не бог, а богиня, която се нарежда на второ място по значимост в египетската митология. Понякога тя е изобразявана като лъвица, което подсказва, че родените през посочените периоди са доста силни и борбени личности. Те имат много високи цели и очаквания към другите.

Лоша черта на хората, ръководени от Мут, е че са доста чувствителни и много лесно сменят настроенията си. Понякога може да се изолират от околните, за да се предпазят от негативна енергия. Иначе се влюбват лесно, но държат на любовта и сериозните връзки.

Геб (12-29 февруари, 20-31 август)

Богът на Земята, връзката с растенията и единството между хората. Ако сте родени под неговото влияние, на вас ви се отдава всяко нещо, с което се захванете. Понякога ви липсва енергия и борбеност, но природата е онова, което ви зарежда.

Хората, появили се на бял свят в горепосочените периоди, не обичат да бързат и правят всичко без излишно суетене. Доста търпеливи и чувствителни натури са. В любовта се стремят да намерят човек със сходен характер, на когото да се доверят.

Изида (11-31 март, 18-29 октомври, 19-31 декември)

Богинята на майчинството и женствеността. Тя е съпруга на Озирис, защитничка на новородените и мореплавателите. Нейната основна цел е да раздава любов. Всички, родени под влиянието ѝ, излъчват нежност и топлина. Те са наясно какво искат от живота и работят за неговото постигане.

Открити, енергични, щедри и без предразсъдъци, тези хора обичат да експериментират във връзките. Влюбват се лесно, но не харесват мимолетните връзки. Лошото е, че идеалът им за половинка е твърде голям и понякога се налага да бъдат сами, отколкото с неподходящите хора. Трябва им малко, за да се разочароват от някого, когото са смятали за близък до сърцето си.

Озирис (1-10 март, 27 ноември – 18 декември)

Той е един от най-влиятелните египетски богове. Както стана ясно, жени се за Изида, която му е сестра. Смята се за покровител на мъртвите.

Хората, които са родени под влиянието на Озирис, са доста проницателни натури и имат способността да четат мислите, ако някой скрие нещо от тях. Те са уверени в себе си, а тяхното голямо любопитство ги кара да живеят на макс и да не се притесняват от това, което ги чака зад ъгъла. Имат способността да изпадат в депресия от време на време. Но приятелите са онези, които могат да ги измъкнат от мрачните мисли. Ето защо те са на по-голяма почит в живота им в сравнение с любовта.

Четете още:

Кое е вашето дърво според келтската астрология (1 част)

Кое е вашето дърво според келтската астрология (2 част)

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари