IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Египетски хороскоп: Кой бог отговаря на вашата зодия? (2 част)

8 ноември 2018 15 30

Гор носи вдъхновение на много хора

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Подобно на келтите, египтяните имали своя астрология, по която гадаели какъв е характерът на човек. Техните жреци създали така наречената „Книга на мъртвите“, чрез която се опитвали да предсказват съдбите на хората.

Животът на земята е подготовка за отвъдното, смятали египтяните и издигнали в култ различни богове.

След като ви запознахме с шест богове, които според египетския календар ръководят живота ни, ето и останалите:

Тот (1-19 април, 8-17 ноември)

Известен е с това, че покровителствал всички учени и философи, защитавал Гор и съветвал Озирис. Нарича се още бог на ораторството и аритметиката. Хората под неговото влияние имат силно развита логика и обичат да изпипват детайлите.

Тъй като Тот се смятал за магьосник, родените през горепосочените периоди имат способността да „хипнотизират“ хората с присъствието си. Това означава, че бързо пленяват околните с чара си и могат лесно да ги убедят в нещо, дори и преди това да са били на друго мнение. Стремят се да живеят скромно и държат на истината. В любовта са доста отдадени и добре прикриват недостатъците си.

Анубис (8-27 май, 29 юни – 13 юли)

Свързва се с отвъдния живот, защото често ръководел церемониите по балсамиране на мъртвите. Хората, родени под неговата сила, се определят като сови. Те си лягат късно, будуват през нощта и спят през деня. Имат доста развит черен хумор, но не се чувстват добре в големи компании. Предпочитат да си стоят сами вкъщи. В тази връзка може да се каже, че работата в екип не е за тях, но пък това не е недостатък, а предимство. Те могат да имат повече ползи, ако разчитат само на себе си.

Родените през двата периода са чувствителни, искрени и верни на най-близките до себе си. Често са депресирани и изпадат в излишни драми, защото се връщат отново и отново в миналото. А това може да навреди на новите им връзки.

Сет (28 май – 18 юни, 28 Септември – 02 октомври)

Бог на тъмнината, бурите, войните и безпорядъка. Легендата сочи, че Сет убил брат си Озирис, но бива съживен благодарение на боговете Тот и Изида. За да се поучи от грешката си, той бил заточен в пустинята.

Хората, ръководени от този бог, имат силна увереност във възможностите си. Те заемат ръководни позиции и са идеални за политически постове. Някои притежават способността да гледат на кафе. Освен това имат завоевателски дух, който им помага да водят интересен живот. Същевременно са спокойни, което им помага по-лесно да се справят с предизвикателствата. Ако говорим за поведението в офиса и любовта, те не търпят ограничения. Лошото е, че са ревниви и не всеки може да ги търпи. Разбират се най-вече с хора, които не се притесняват от импулсивността им.

Бастет (14-28 юли, 23-27 септември, 3-17 октомври)

Богинята е защитница на фараоните, покровителка на любовта и плодородието. Изобразявали я с глава на лъв или котка. Жените, ръководени от нея, са идеалните съпруги и майки. Те имат способността да изслушват и успокояват хората, които са потърсили помощта им. Това до някаква степен се дължи на тяхното биополе.

Хората, родени в трите посочени периода, са доста срамежливи. Привличат със своите щедрост, чар и интуиция. Техният недостатък е, че понякога са доста мнителни и се държат в отбранителна позиция дори когато няма причина за това. Търсят човек, който да им отделя специално внимание и приеме тяхната чувствителност.

Гор (1-7 май, 20-30 април, 12-19 август)

Един от най-старите египетски богове, който се свързва с небето, звездите и любовта. Често е изобразяван с глава на птица. Родените под негово покровителство са създадени, за да „летят“ или казано по-просто – имат голямо въображение и са над нещата. Това им помага да се развиват.

Тези хора обожават животните и се смята, че разбират езика им. Обичат да поемат рискове и никога не бягат от отговорност. Не се притесняват от работа под напрежение. Ако става въпрос за личните им отношения, те обичат да контролират своята половинка. Могат да се влюбят от пръв поглед, но бързо да им мине. Понякога партньорите им ги изоставят именно заради техния деспотизъм.

Секмет (29 юли – 11 август, 30 октомври – 07 ноември)

Богиня на живота и справедливостта, силата и мощта. Изобразявана е с глава на лъв. Покровителствала всички магьосници и лекари. Родените под нейния знак държат на своя авторитет. Поставят си големи цели и изискват доста от другите. Нямат проблеми в общуването с хора и работата в голям колектив. Отдават им се много неща, имат голямо обкръжение от хора, но в никакъв случай не са снизходителни към тях.

Горди и тихи, те не показват истинските си чувства. Лошото им качество е, че са прекалени перфекционисти и това води до проблеми с най-близките, от които винаги са недоволни. В половинката си търсят взаимност и признание на техните силни качества.

Четете още:

Египетски хороскоп: Кой бог отговаря на рождената ви дата (1 част)

Кое е вашето дърво според келтската астрология (1 част)

Кое е вашето дърво според келтската астрология (2 част)

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари