Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
половин ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 пакетче суха мая
3-3,5 ч. ч. брашно
100 г разтопена мас или краве масло – за намазване на питките
Начин на приготвяне:
В топлото мляко се слагат солта, захарта, маята и 1-2 ч. л. брашно, разбърква се и се оставя на топло да шупне. След това се добавя брашното и се замесва средно твърдо тесто.
Разделя се на 12 топчета, от тях се разточват питки колкото чаена чинийка, потапят се всяка една в чиния с разтопената мас или масло и се подреждат със застъпване в тава.
Оставя се на топло 20-ина минути да втаса и се пече в загрята до 200 градуса фурна.
След изваждането отцеждам в паничка излишната мазнина и намазвам отгоре питката.














Какви проблеми причинява нискокачественото гориво?
Рецепти за закуски с тиква и чиа
Лесни начини за почистване на дома без химии
Хороскоп за всички зодии за 5 ноември: Приятни изненади и успехи
Китай стартира първия в света ториев реактор
Пакистански астронавт ще посети китайската орбитална станция „Тянгун“
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Вижте всики резултати и класиране в Шампионската лига
Ливърпул прободе Реал Мадрид
Байерн Мюнхен показа на ПСЖ кой е шефът
И със Спалети пак същото! Само равенство за Юве
Дневен хороскоп за 5 ноември, сряда
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар