Необходими продукти:

250 мл прясно мляко

половин ч. л. сол

1 ч. л. захар

1 пакетче суха мая

3-3,5 ч. ч. брашно

100 г разтопена мас или краве масло – за намазване на питките

Начин на приготвяне:

В топлото мляко се слагат солта, захарта, маята и 1-2 ч. л. брашно, разбърква се и се оставя на топло да шупне. След това се добавя брашното и се замесва средно твърдо тесто.

Разделя се на 12 топчета, от тях се разточват питки колкото чаена чинийка, потапят се всяка една в чиния с разтопената мас или масло и се подреждат със застъпване в тава.

Оставя се на топло 20-ина минути да втаса и се пече в загрята до 200 градуса фурна.

След изваждането отцеждам в паничка излишната мазнина и намазвам отгоре питката.

Източник: wellcometomykitchen