Необходими продукти:
200 мл кисело мляко
3 яйца
50 г масло или хубава свинска мас
2 с. л. с връх захар
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ванилия
около 500-550 г брашно
олио за пържене
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме маслото, захарта, яйцата и ванилията, добавяме млякото с угасената в него сода. След това постепенно добавяме брашното и замесваме меко, нелепнещо тесто.
Оставяме го да почине 20-30 минути и после го разточваме върху набрашнен плот на кора с дебелина 0,5 см. изрязваме кръгчета, правим отвор по средата и пържим от двете страни в добре сгорещено олио до порозовяване.
Готовите гевречета изваждаме върху домакинска хартия и след като изстинат леко, поръсваме обилно с пудра захар.
Източник: Wellcometomykitchen