Необходими продукти:
200 мл кисело мляко
3 яйца
50 г масло или хубава свинска мас
2 с. л. с връх захар
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ванилия
около 500-550 г брашно
олио за пържене
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме маслото, захарта, яйцата и ванилията, добавяме млякото с угасената в него сода. След това постепенно добавяме брашното и замесваме меко, нелепнещо тесто.
Оставяме го да почине 20-30 минути и после го разточваме върху набрашнен плот на кора с дебелина 0,5 см. изрязваме кръгчета, правим отвор по средата и пържим от двете страни в добре сгорещено олио до порозовяване.
Готовите гевречета изваждаме върху домакинска хартия и след като изстинат леко, поръсваме обилно с пудра захар.
Източник: Wellcometomykitchen














Продължителните разходки удължават живота
Как са свързани бракът и дълголетието
Късна емисия
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
SpaceX разработва „опростен“ подход към лунната мисия Starship
Във Ферари са решили бъдещето на Люис Хамилтън
Как един защитник се превърна в голмайстора на Тотнъм
Одобриха продажбата на ЛА Лейкърс в НБА
Само един мач ще се изиграе на Боксинг Дей от Висшата лига
Дневен хороскоп за 1 ноември, събота
Михаела Филева влиза в главна роля в мюзикъла „Тайната на музиката“
4 задължителни неща, които трябва да носите на Задушница
Cebu Pacific наема самолети от „България Еър“ за натоварения зимен сезон
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар