IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Как да приготвим: Пюре от карфиол с бекон, сметана и кашкавал

25 ноември 2018 06 00

Вкусна комбинация

Снимка: wellcometomykitchen

Снимка: wellcometomykitchen

Необходими продукти:

1 глава карфиол(500-600 г)

200 г бекон

200 г качествен кашкавал или сирене Чедър(аз ползвам ето този руски кашкавал с 45% масленост и 0 г въглехидрати)

125 мл животинска сметана за готвене с 35% масленост

60 г краве масло

2 стръка пресен лук

сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме докато омекне. Отцеждаме го много добре от водата и го намачкваме.

Прибавяме маслото, солта и сметаната и разбъркваме добре. Добавяме нарязания на дребно зелен лук, бекона нарязан на кубчета и настъргания кашкавал, като си оставяме малко за поръсване накрая.

Смесваме всичко добре и го изсипваме в намазана с масло порцеланова тавичка.

Запичаме в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, поръсваме с останалия кашкавал и запичаме още 5 минути само на горен реотан.

Източник: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари