IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 3 на стереотипите, свързани с всяка от 12-те зодии

2 декември 2018 15 15

Вижте дали ще се разпознаете в някой от тях

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Около всеки от 12-те знака в зодиака има по няколко популярни схващания, с които най-често описваме хората, родени в съответната зодия. Тези т. нар. стереотипни вярвания често ни карат да възприемаме хората по определен начин, веднага след като разберем тяхната зодия.

Истината е, че всяка една личност, независимо от нейния зодиакален знак, е като палитрата на художник – изпъстрена с много нюанси и цветове. И все пак, ето кои са трите най-известни стереотипа, свързани с характера на всяка една зодия.

Вижте дали можете да се разпознаете в някой от тях:

Овен

Първият стереотип за хората от тази зодия е, че те са шумни, енергични, спортни натури, които лесно се разгневяват и често говорят и реагират бързо, без първо да помислят.

Вторият стереотип е най-обичайният – роденият под знака на Овен е считан за изключително емоционален, много амбициозен човек, който живее екстремно, но винаги постига успех.

Третото по-малко разпространено схващане за Овена е, че е супер забавен, че е душата на компанията и че е човек, който вдъхва сила и позитивна енергия на околните.

Телец

Първият стереотип за хората с тази зодия е, че са егоисти, че са големи материалисти, че са мързеливи и че обичат хубавата храна и луксозния начин на живот.

Вторият, най-обичаен стереотип е, че тези хора са спокойни, разумни и отговорни. Смята се, че те са стабилни личности, които предпочитат да се подчиняват на правилата и следват рутината.

Третият стереотип за Телците е, че са много любезни и приятни за компания хора, които обаче се противопоставят яростно на всяка промяна в живота си, тъй като тя им вдъхва несигурност.

Близнаци

Първият стереотип за тези хора е, че са двулични, че си падат клюкари и че са безотговорни, което често е разочароващо за близките им.

Второто най-често схващане за родените под тази зодия е, че са забавни и страхотни в общуването, че умеят да разказват вицове и че са доста остроумни като цяло.

Третото, най-рядко вярване за Близнаците, е че са изключително умни, любопитни и енергични хора, които могат да вършат по няколко неща наведнъж и то с успех.

Рак

Най-често се възприема, че хората от тази зодия са грижовни, ориентирани към семейството си личности, които обичат животните и боготворят своя дом.

Друг много разпространен стереотип за Раците е, че са докачливи, много чувствителни и твърде обсебващи в отношенията си хора, както и че са досадни шефове.

Най-рядко се пише, че хората от този знак са добри манипулатори, които постигат успех не само в личен, но и в професионален план, благодарение на силната си интуиция.

Лъв

Най-широко-известният стереотип за Лъвовете е, че са егоцентрични личности, които мечтаят за слава и почести. Вярва се, че те винаги искат да са център на внимание.

Най-общият стереотип е, че Лъвовете обичат да драматизират, че си падат по лукса и удоволствията и че са родени лидери.

По-рядко се счита, че родените под този зодиакален знак са гении, че са много щедри и топли хора и че всеки се влюбва в тях, особено след като ги опознае по-добре.

Дева

Най-известният стереотип за Девите е, че са хора на реда и дисциплината, че са много работливи, но дребнави и че са маниаци на тема чистота и хигиена.

Вторият стереотип, свързан с хората родени под знака Дева, е че са сухари, които нямат чувство за хумор. Личности, които не търпят критика, въпреки че обичат да критикуват другите.

Третото, по-рядко схващане за Девите е, че са много интелигентни и свръхпродуктивни хора. Те са считани за много прагматични, не особено емоционални и антиромантични.

Везни

Най-популярният стереотип за Везните е, че обичат хубавите дрехи, че имат страхотен усет за мода, красота и естетика. Счита се, че те са чаровни и излъчват финес и хармония.

Вторият, по-стандартен стереотип за Везните е, че са хора, които се грижат доста за външността си, но твърде много се интересуват от чуждата оценка за себе си и като цяло са неуверени.

По-рядко се счита, че Везните са повърхностни хора, които лъкатушат в двете крайности, в търсене на баланса, за който копнеят, но който често им убягва.

Скорпион

Най-известният стереотип за Скорпионите е, че са индивиди, които създават проблеми. Хората, родени под този знак, са смятани още за много отмъстителни и свръхпотайни.

Второто схващане за Скорпионите е, че са страстни натури, които умеят да се забавляват и като цяло притежават истински магнетизъм, с който „влизат под кожата“ на другите.

Третият стереотип за Скорпионите, е че са силни, но твърде мрачни и смущаващи личности, които поддържат едно напрежение и една мистерия около себе си.

Стрелец

Най-известният стереотип за Стрелците е, че са забавни и темпераментни хора с лек и приятен нрав. Счита се, че те са най-големите късметлии и пътешественици в зодиака.

Често се вярва, че Стрелците са малко безотговорни, приказливи личности, които имат много приятели, но са склонни да се измъкват от по-сериозните ангажименти в живота си.

Третото, най-малко популярно схващане за Стрелците е, че те са склонни към зависимости, че са готови на всичко, за да се отправят на поредното си приключение и че са рискови натури.

Козирог

Най-класическият стереотип за Козирозите е, че са амбициозни работохолици, които са твърде консервативни и не си падат по шумните компании и забавленията.

Вторият стереотип за хората от този знак е, че са много саркастични, че са доста обрани като емоции и че дори са срамежливи. Вярва се, че Козирозите се имат за нещо повече от другите.

По-рядко се счита, че Козирозите имат много ясни възгледи за живота, че са интригуващи, надеждни и много стабилни личности с непоколебима психика.

Водолей

Първият стереотип за родените под знака на Водолей е, че са твърде свободолюбиви, много иновативни и непредсказуеми, както и доста умели в социалното общуване.

Вторият стереотип за Водолеите е, че не са особено чувствителни към емоциите на другите, че имат проблеми с разбирането на хората, както и че им липсва състрадателност.

Третото, по-малко популярно схващане за тези хора е, че са супер весели натури и че са невероятни в ролята на приятели. Освен това се смята, че те имат големи артистични заложби.

Риби

Основният стереотип за Рибите е, че са мечтатели без никакво его, че имат безброй таланти, че са твърде чувствителни, добронамерени, невинни и чисти по душа.

Най-обичайният стереотип за Рибите е, че са малко мързеливи по натура, че обичат да се оплакват и че се предават твърде лесно пред трудностите заради слабата си психика.

Третото схващане за Рибите е, че или са големи особняци, или луди гении, които обичат да живеят и творят в самота и изолация. Счита се, че изпадат твърде лесно в депресия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
tova za bliznacite 4e sa dvuli4ni i kliukari ne e viarno
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар