Необходими продукти:
1 ч. ч. = 240 мл
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. олио
2 и 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч. л. канела
2 средно големи ябълки
За топинга:
60 г масло
1/2 пакет(70 г) чаени бисквити
маслото и бисквитите се смилат в блендер на трохи
Начин на приготвяне:
Яйцата, захарта, прясното мляко и олиото се разбиват с вилица, добавя се наведнъж брашното смесено с бакпулвера и канелата и се разбърква до усвояването му, дори и да има бучки, няма проблем. Накрая добавяме двете настъргани ябълки и разбъркваме хубаво.
Формичките се пълнят на 2/3 и отгоре се поръсват маслените трохи, пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, пробват се с клечка, за 18-20 минути са готови.
Източник: wellcometomykitchen