IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Как да приготвим: Ябълкови кексчета с хрупкав топинг

2 декември 2018 06 00

Вкусни, празнични и ароматни

Снимка: wellcometomykitchen

Снимка: wellcometomykitchen

Необходими продукти:

1 ч. ч. = 240 мл

2 яйца

1 ч. ч. захар

1 ч. ч. прясно мляко

1/2 ч. ч. олио

2 и 1/2 ч. ч. брашно

1 бакпулвер

1 ч. л. канела

2 средно големи ябълки

За топинга:

60 г масло

1/2 пакет(70 г) чаени бисквити

маслото и бисквитите се смилат в блендер на трохи

Начин на приготвяне:

Яйцата, захарта, прясното мляко и олиото се разбиват с вилица, добавя се наведнъж брашното смесено с бакпулвера и канелата и се разбърква до усвояването му, дори и да има бучки, няма проблем. Накрая добавяме двете настъргани ябълки и разбъркваме хубаво.

Формичките се пълнят на 2/3 и отгоре се поръсват маслените трохи, пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, пробват се с клечка, за 18-20 минути са готови.

Източник: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари