В циганския хороскоп, както и в астрологичния, има 12 зодиакални знака. Само датите на раждане на всяко съзвездие варират няколко дни напред или назад.

Чаша (21 януари – 19 февруари)

Представителите на този знак преливат по няколко пъти преди да вземат решение. Преценяват плюсовете и минусите и ясно знаят какво е добро и какво е лошо. Обичат да философстват по различни теми и да помагат на другите. Най-често от тях стават добри лекари, учители, ментори и филантропи. Също така, родените под този знак са творчески личности, имат отлично чувство за хумор и почти винаги изглеждат щастливи.

Качулка (20 февруари – 20 март)

Родените под този знак се отличават с невероятното си усърдие, граничещо с перфекционизъм. Няма работа, с която да не могат да се справят. Когато решат, те са готови да започнат живота си отново без страх от нищо. Обикновено имат малко приятели, но всички те са тествани във времето.

Кама (21 март – 20 април)

Хората, които са родени под този знак, имат неудържима енергия. Това са много целеустремени и упорити личности. Те ясно знаят какво искат от живота и го постигат. Вярно е, че понякога те са твърде импулсивни и дори агресивни към другите. Но трябва да разберете, че тези хора може да са груби, за да изразят гледната си точка. Не от злоба. Представителите на този знак най-често са успешни бизнесмени или спортисти.

Венец (21 април – 20 май)

Венците са истински естети и ценители на красивото. Не е чудно, че много представители на този знак успяват в творческите професии. За тях е важно винаги да бъдат в центъра на вниманието и да слушат комплименти по техен адрес. Те държат на добрия външен вид, имат чувство за стил и са добри и искрени хора.

Свещник (21 май – 20 юни)

Родените под знака на Свещник са невероятно очарователни и приятелски настроени и могат да намерят общ език с всеки. Такива хора наричаме „душата на компанията“, винаги е лесно да общуваме с тях. В същото време, в дълбините на сърцата си, тези хора могат да бъдат потайни. Затова и няма да ги чуете да говорят за себе си, освен ако срещу тях не е проверен във времето приятел. Те се отличават с пестеливост и няма по-добри от тях на тема финанси.

Колело на каруца (21 юни – 21 юли)

Представителите на това съзвездие се характеризират с повишена чувствителност, емоционалност и дори уязвимост. Те предпочитат да планират всяко събитие в живота си и не могат да се справят в обстановка, в която цари хаос. С такъв характер човек трябва да работи за себе си или да бъде служител в стабилна компания. В любовта и приятелството представителите на знака са верни, ценят семейните традиции и могат да живеят в един град и в една къща през целия си живот.

Звезда (22 юли – 22 август)

Хората Звезди оправдават името на своя знак – те са много ярки и интересни личности, за които е трудно да останат незабелязани. Имат много приятели, обичат шумни партита и предпочитат професии, където другите могат да им се възхищават. В любовта те обикновено поемат инициативата в свои ръце, а в семейството се считат за лидери. Родените под този знак постигат всичките си цели, поставени в живота.

Камбана (23 август – 22 септември)

Родените под знака на Камбаната създават впечатление за балансирани и интелигентни хора. Те са изключително интересни хора – могат да поддържат разговор на всякаква тема, да развеселяват и да дават ценни съвети. В същото време самите те са потайни, не обичат да говорят за себе си, още повече за своите проблеми. Те са истински работохолици и знаят как да печелят пари, въпреки че славата и луксът не са техните цели.

Монета (23 септември – 22 октомври)

Представителите на този знак са весели и положителни хора, които излъчват добрина и щастие. Трудно ще ги видите в лошо настроение или поне рядко го показват. Те обичат всичко красиво и се отличават с безупречен вкус във всяко отношение. Талантите им са безгранични – от кулинария до шев и кройка.

Сабя (23 октомври – 21 ноември)

Родените под знака на Сабята се отличават със силния си и на моменти труден характер. Тези хора ясно знаят какво искат от живота и вървят към своите цели без да обръщат внимание на пречките. Обикновено заемат ръководни позиции и се считат за лидери във всяка област. Те са отлични психолози, не прощават прелюбодеянието и предателството, въпреки че самите те си запазват правото да правят каквото сметнат за добре.

Брадва (22 ноември – 21 декември)

Тези хора са много енергични и активни. За тях не е проблем да вършат няколко работи наведнъж и да се справят отлично във всяка една от тях. Те имат постоянна жажда за пътешествия и приключения. Считат се за надеждни и лоялни приятели и партньори. Имат развито чувство за справедливост и за тях няма провал – учат се от всяка грешка.

Подкова (22 декември – 20 януари)

Тези хора не могат да си представят живота без поставена цел. В противен случай всичко, което се случва около тях, губи значение. Винаги са заети с някаква дейност, за тях е важно да бъдат в центъра на събитията и всички да виждат техния професионален или личен растеж. В същото време родените под знака Подкова имат нужда от подкрепа от близките. Те самите ценят много семейството и приятелите си.