IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета за светкавично предколедно чистене

23 декември 2018 10 30

Хем качествено, хем не много уморително

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички обичаме празниците, но не и подготовката за тях. А тя освен подаръци и набор от готварски книги включва и сериозно предколедно почистване. Когато времето ви притиска, трябват ви няколко трика, за да лъснете дома си за ден. А именно:

1. Фокусирайте се върху ключовите зони

Ако посрещате гостите си в трапезарията, логично е да вложите най-много усилия в нейното почистване. Трябва да заметете и да забършете в коридора и да почистите в тоалетната и банята. Но пък спалнята, мокрото и детските стаи можете да оставите за друг ден.

2. Впрегнете децата

Защо да не си вземете помощници? Децата цапат и разхвърлят най-много, така че е редно да се включат и в почистването. Възложете им по-малко отговорни задачи като подреждане на обувките, изхвърляне на боклука и все пак може да ги накарате да си подредят стаите. Не че няма да минете след тях, но поне на пръв поглед може да почистят добре.

3. Прегледайте почистващия инвентар

Преди да започнете почистването, направете груб списък какво ще ви трябва – препарати, мокри и сухи кърпи, гъби, парцали. Набавете си необходимото и го вкарайте в действие.

4. Започнете с видимото

Важно е да не чистите хаотично, а да имате план и за това. Най-видимите неща са първи – разхвърляни стаи, мръсен под, иглички из къщата. След това може да пренаредите видимите шкафове, да измиете чиниите. Банята и тоалетната са най-неприятни, там ще трябва лъскане на плочки, ароматизиране и чисти кърпи.

5. Аромати

Не палете индийски пръчици, тъй като са доста натрапчиви. Самите препарати също имат миризма, така че след чистенето отворете да се проветри. Може да запалите ароматни свещи с дъх на канела, ванилия или друг по-слаб, но коледен аромат, който да създаде настроение.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
vinagi se izmariam kato 4istia . i podovete dokato po4istia i banite i..... ujas !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар