IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Пикантни кюфтенца с доматен сос

8 декември 2018 06 00

Вкусна и лесна рецепта

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Необходими продукти за кюфтетата:

1 кг кайма (смес телешко и свинско)

1 глава лук

3-4 скилидки чесън

1 връзка магданоз

1 ч. л. кимион

1 ч. л. черен пипер

1 ч. л. чили (по желание)

олио за пържене

за доматения сос:

1 глава лук

3-4 големи добре узрели домата или един буркан (800 мл) консервирани домати

3 с. л. доматено пюре

1 ч. л. кимион

1 к. л. чесън на прах

сол и черен пипер на вкус

магданоз за поръсване

Приготвяне:

Омесваме каймата с нарязания на дребно лук, смачкания чесън, подправките и оставяме да престои половин час. От сместа оформяме с мокри ръце малки кюфтенца и пържим в дълбок тиган с не много олио докато покафенеят леко от двете страни.

След като изпържим кюфтенцата, отливаме от мазнината, като оставяме само 2-3 с. л. и запържваме нарязания лук до златисто. Добавяме обелените и настъргани домати или доматите от консерва, прибавяме подправките без магданоза и оставяме да заври.

След като заври соса намаляваме огъня и връщаме кюфтетата в соса, похлупваме с капак и оставяме да къкри на тих огън 30 минути. Размиваме доматеното пюре с 1/2 чаша вода и го добавяме към ястието, разбъркваме и оставяме без капак за 5-10 минути да се сгъсти. Готовото ястие се сервира обилно поръсено с магданоз.

Източник: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари