Необходими продукти:
половин пиле
2 големи глави лук
4-5 скилидки чесън
6-7 чушки
600-700 г домати
олио
сол
чубрица
магданоз
Приготвяне:
Пилето се нарязва на порции и се запържва в малко олио до зачервяване в тенджера с незалепващо покритие. Запърженото месо се изважда и в същата мазнина се слагат лука нарязан на кубчета и чесъна на филийки.
След като лукът се запържи леко се добавят чушките нарязани на кубчета, след като и те омекнат се добавят обелените и нарязани на дребно домати.
Ястието се посолява, поръсва се с чубрица, парчетата пиле се връщат обратно в тенджерата, залива се с 1 ч. ч. вода и се оставя да къкри на тих огън, докато месото омекне и остане на мазнина.
Преди сервиране се поръсва обилно с магданоз.
Източник: Wellcometomykitchen














Рецепти за закуски с тиква и чиа
Лесни начини за почистване на дома без химии
Хороскоп за всички зодии за 5 ноември: Приятни изненади и успехи
Китай стартира първия в света ториев реактор
Пакистански астронавт ще посети китайската орбитална станция „Тянгун“
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Вижте всики резултати и класиране в Шампионската лига
Ливърпул прободе Реал Мадрид
Байерн Мюнхен показа на ПСЖ кой е шефът
И със Спалети пак същото! Само равенство за Юве
Дневен хороскоп за 5 ноември, сряда
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар