Необходими продукти:
половин пиле
2 големи глави лук
4-5 скилидки чесън
6-7 чушки
600-700 г домати
олио
сол
чубрица
магданоз
Приготвяне:
Пилето се нарязва на порции и се запържва в малко олио до зачервяване в тенджера с незалепващо покритие. Запърженото месо се изважда и в същата мазнина се слагат лука нарязан на кубчета и чесъна на филийки.
След като лукът се запържи леко се добавят чушките нарязани на кубчета, след като и те омекнат се добавят обелените и нарязани на дребно домати.
Ястието се посолява, поръсва се с чубрица, парчетата пиле се връщат обратно в тенджерата, залива се с 1 ч. ч. вода и се оставя да къкри на тих огън, докато месото омекне и остане на мазнина.
Преди сервиране се поръсва обилно с магданоз.
Източник: Wellcometomykitchen