IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Пиле лютика

9 декември 2018 06 00

Лесна и бърза рецепта

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Необходими продукти:

половин пиле

2 големи глави лук

4-5 скилидки чесън

6-7 чушки

600-700 г домати

олио

сол

чубрица

магданоз

Приготвяне:

Пилето се нарязва на порции и се запържва в малко олио до зачервяване в тенджера с незалепващо покритие. Запърженото месо се изважда и в същата мазнина се слагат лука нарязан на кубчета и чесъна на филийки.

След като лукът се запържи леко се добавят чушките нарязани на кубчета, след като и те омекнат се добавят обелените и нарязани на дребно домати.

Ястието се посолява, поръсва се с чубрица, парчетата пиле се връщат обратно в тенджерата, залива се с 1 ч. ч. вода и се оставя да къкри на тих огън, докато месото омекне и остане на мазнина.

Преди сервиране се поръсва обилно с магданоз.

Източник: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари