IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Коледен кейк в чаша

22 декември 2018 06 00

Ароматно и много вкусно

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Необходими съставки:

220 г касис

90 г стафиди

25 г сладки череши

25 г череши

2 с. л. бренди

100 г масло

100 г кафява захар

2 големи яйца

100 г брашно

¼ настъргано индийско орехче

¼ ч. л. бахар

25 г нарязани бадеми

кора от половин портокал

кора от половин лимон

Начин на приготвяне:

Вечерта преди да приготвите десерта поставете изсушените плодове, черешите и кората от лимона и портокала в купа. Добавете брендито, разбъркайте добре и завийте с фолио.

На другия ден загрейте фурната на 140 градуса. В една купа смесете маслото и захарта до пухкава пяна. Леко добавете яйцата и разбърквайте добре. Добавете брашното и сместа от сушените плодове. Получената смес разделете в 6 чаши или малки бурканчета и избършете горната част. Покрийте всяка чаша/буркан с хартия за печене и направете малки отвори в центъра.

Печете за час и половина. След като извадите от фурната, оставете да изстине. Можете да украсите с марципан или друго по избор.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари