IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Как да приготвим: Коледен пудинг

24 декември 2018 06 00

Празничните рецепти на сезона

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

За основата:

180 г масло

125 г кафява захар

2 големи яйца

1 ч. л. екстракт от ванилия

175 г брашно

1 ч. л. бакпулвер на прах

½ ч. л. сода бикарбонат

50 г какао

Сол

75 мл мляко

75 мл вода

За пълнежа:

150 г сладко от малини

За топинга:

100 г черен шоколад на малки парченца

200 мл сметана

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. За да направите пудингите, смесете маслото със захарта, докато получите плътна смес. Бавно добавете разбитите яйца, добавете екстракта от ванилия, брашното, бакпулвера, содата бикарбонат, какаото и солта, като разбъркате добре. Добавете млякото и водата и продължете да бъркате.

Разделете сместа в купички и печете на средния рафт на фурната за около 20 минути. Използвайте пълнител за крем и напълнете всеки пудинг със сладкото от малини.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари