IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Коледна торта

25 декември 2018 06 00

Един от най-светлите празници заслужава торта

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Необходими съставки:

125 г череши

100 г сушени кайсии

200 г боровинки

150 мл бренди или ром

250 г масло

250 г кафява захар

2 ч. л. екстракт от ванилия

4 яйца

200 г брашно

50 г бадеми

За глазурата:

Конфитюр от кайсии

Марципан и бяла глазура

Начин на приготвяне:

Поставете сушените плодове с алкохола в голяма купа. Загрейте предварително фурната на 180 градуса и намажете дълбока тава с масло.

Опаковайте тавата с хартия за печене, за да не се получи залепване.

В голяма купа разбийте маслото, захарта и ванилията, докато се получи кремообразна текстура и след това разбийте яйцата.

Добавете брашното, плодовете с бренди или ядките.

Смесете и прехвърлете във форма за торта. Печете 90 минути като намалите температурата на 140 градуса.

Разрежете блатовете и полейте с останалия сок от купата с плодове и бренди. За да декорирате, покрийте с марципана и бялата глазура като за да бъде по-празнично, можете да добавите захарни коледни елементи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари