Необходими продукти:
За 4 порции
600 г мляно месо(телешко или свинско)
100 г кашкавал
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 връзка кейл
1 връзка манголд
300 мл млени домати
сол, червен пипер, черен пипер
пресен риган, магданоз и мащерка.
зехтин или свинска мас
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган загряваме малко мазнина и запържваме лука и чесъна, добавяме мляното месо и пържим до златисто. Добавяме кейла и манголда и задушаваме още 2-3 минути, добавяме солта, червения и черен пипер и наливаме доматите. Оставяме на огъня още 3-4 минути.
Сваляме от котлона и добавяме пресните подправки, ако тиганът е с огнеупорна дръжка настъргваме кашкавала, ако не, прехвърляме в малка тавичка, добавяме кашкавала и запичаме в загрята фурна докато кашкавалът се разтопи и запече.
Източник: wellcometomykitchen