IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина, по които алкохолът ви променя

8 декември 2018 11 45

Засяга сексуалния живот

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Много хора казват, че като пийнат малко алкохол в края на напрегнатия ден и се отпускат. Други го правят и по време на работа, защото така им харесва. Консумацията на алкохол подобрява настроението, дава ни самочувствие, но има и своите неприятни последици.

Алкохолът има както положителен, така и отрицателен ефект върху тялото. Приеман без мярка, той вреди на взаимоотношенията и съсипва хиляди животи.

Ето 6 начина, по които алкохолът променя хората:

1. Дава увереност

Изследванията показват, че алкохолът потиска психологическите задръжки. По този начин тревожността и нервите, които хората изпитват в определени ситуации, намаляват или изчезват. Пиейки любимата напитка, човек се чувства по-уверен в себе си.

„Тревожността от това дали ще се справиш добре в леглото може да се изпари само с чаша вино“, казва сексологът Лори Уотсън. По думите му, алкохолът може да насърчи еротичното мислене на мъжа и жената. Така сексът се оказва доста по-лесно и приятно изживяване, защото страхът от провал намалява и смелостта за подвизи се увеличава.

2. Предразполага към поемане на рискове

След консумация на алкохол хората са по-доверчиви и нямат толкова задръжки, както когато са трезви. Така след няколко шота или уискита може да добиете смелост да заговорите някого, когото харесвате, да разкриете чувствата си или да спите с някого за една нощ.

5 вида алкохол, които съсипват кожата ви

3. Намалява стреса

За много хора алкохолът е нещо като антидепресант. Той помага за подобряване на настроението в много случаи, но при прекаляване може да доведе до зависимост, от която трудно се излиза. „Алкохолът забавя временно невроните в нашия мозък и намалява напрежението“, обяснява още Лори Уотсън.

4. Прави хората по-привлекателни

Изследване, чиито резултати са публикувани в списание „Наркомании“ през 2003 г., установява, че мъжете и жените виждат хората като по-привлекателни, ако са консумирали алкохол. Привличането към някого може да е свързано с понижени задръжки, но и да има нещо общо с това как мозъкът интерпретира лицата. Например, друго проучване показва, че алкохолът прави хората по-малко способни да разпознават симетрията, която е една от характеристиките на привлекателността.

5. Понижава либидото

Докато при някои алкохолът помага за повишената сексуалност в началото, колкото повече се прекалява с него, толкова се понижава либидото. При пияните жени, например, сексът често може да е по-неприятен и болезнен.

Без митове за алкохола: Няма здравословна доза!

По чашка на вечер, и така до старини

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари