Характерът на един човек се определя от най-различни фактори. Освен от възпитанието и средата в която живее, неговата зодия също има известно влияние.

Има хора, които бързо си пасват с непознати, докато на други им трябва доста време, за да се отпуснат. Ако си паснете с някого, попитайте го каква зодия е. Така ще добиете по-ясна представа с кои знаци имате по-голяма съвместимост.

Според древния индиански хороскоп, хората са различни животни. Едни са плахи и неуверени като зайците, а други самовлюбени и безстрашни като лъвовете.

След като ви представихме първите животни от индианския хороскоп, ето и останалите:

Сьомга (22 юли – 21 август)

Родените в този период са доста енергични, интуитивни и фокусирани в целите си. Захванат ли се с нещо, го довършват докрай. Силно мотивирани са и обичат да нахъсват и околните за работа. Понякога имат налудничави идеи, като държат всички да се съгласяват с тях и по този начин влизат в конфликти.

Сьомгата е риба и подобно на нея, хората с този знак се чувстват добре, когато „плуват в свои води“. Винаги са заобиколени от хора. В подходящата среда те са чувствителни и щедри, докато като останат самотни или са сред недоброжелатели, стават непоносими.

Мечка (22 август – 21 септември)

Практични и методични личности, на които всеки може да разчита. Присъщо за тях е, че се раздават за хората и имат огромни сърца. Същевременно са скромни и много срамежливи.

Мечките, според индианците, са търпеливи и въздържани хора, което ги прави идеални за наставници. Ако попаднат в неподходяща среда, са доста скептични, дребнави и отчаяни за живота, дори се затварят в себе си.

Гарван (22 септември – 22 октомври)

Притежават естествен чар, с който омайват хората наоколо. Имат предприемачески нюх и всеки ги търси за съвет когато става дума за инвестиции. Освен това владеят принципите на дипломацията и са изобретателни.

С близките си Гарваните са търпеливи и интуитивни, а с непознати се държат прекалено взискателно и често дразнят хората с поведението си.

Змия (23 октомври – 22 ноември)

Много хора се плашат от тях, но те са свързани с духовния свят и имат свръхестествени свойства. Много хора, родени през този период, се определят като шамани или духовни водачи.

Змиите умеят да лекуват и често избират лекарската професия. Някои ги смятат за мистериозни и има нещо вярно, защото понякога са потайни. Обичат да показват чувството си за хумор сред приятели, докато в неподходяща компания са по-тихи и кисели.

Бухал (23 ноември – 21 декември)

Хората, родени през този период, живеят на макс. Те обожават приключенията и имат непостоянен характер. Понякога действат твърде безразсъдно и това носи своите последици. Могат да се приспособяват към различни начинания, затова трудно биха останали без работа.

Ако са в подходяща обстановка, те са ентусиазирани и слушат внимателно другите, а в противен случай стават снизходителни, озлобени и войнствено настроени.

Гъска (22 декември – 19 януари)

Те не обичат да се размотават, ако имат несвършена работа. Подреждат прецизно целите си и ги следват докрай. Ако се изправят пред някакво предизвикателство, те правят всичко възможно, за да спечелят. Понякога единствено се разсейват от техния вътрешен глас.

Винаги държат да изпъкват сред близките си и да ги ръководят. Те са доста емоционални с любимите хора, но когато общуват с непознати, са с доста натрапчиви мисли, които ги представят в лоша светлина.