IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 фрази, които мъжете се страхуват да чуят от любимата

15 декември 2018 11 45

Вижте кои са те според психолозите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Независимо колко различни са двойките, причините за караниците и начините за изразяване на недоволство са едни и същи. Психолозите вадят на показ фразите, които обиждат мъжете в една връзка, пише The Huffington Post.

Ако партньорът не измие съдовете, оставя безпорядък след себе си, не е улучил правилния подарък или не ви обръща достатъчно внимание, искате да му кажете всичко право в очите. Но ако връзката ви е скъпа, не прибягвайте до критика.

„Знам че е късно, но трябва да поговорим“

Когато искате да обсъдите нещо, оставете го до сутринта. Разговорите са по-продуктивни, когато и двамата партньори са отпочинали и са готови да говорят. В старите филми е пълно със сцени, при които жената търси важен разговор, а на мъжа му се спи. В днешно време проблемът се е превърнал в епидемия, смята психотерапевтът Елизабет Ламот.

„Би било по-добре да ми беше подарил пощенска картичка“

Партньорът ви е бил сигурен, че скъпата чанта, която продавачът го е убедил да ви купи, демонстрира щедрост и грижа. Благодарете, дори и да не сте толкова доволна от подаръка. Мъжете искат да изглеждат като победители и са разочаровани, когато усилията им не са оценени. Ето защо е по-добре да изразите благодарност, а след това да посочите кое би било по-смислен подарък за вас, съветва психотерапевтът Гари Нойман.

„Бившият ми никога не би направил това“

Сравняването на мъжа до вас с бившите ще го накара да се съмнява дали го обичате, казва психотерапевтът Кърт Смит.

„Не мога да търпя, когато оставяш съдовете в мивката“

Нито мъжете, нито жените обичат да чуват неконструктивна критика. „Вместо да критикувате, кажете му, че ще бъдете много благодарна, ако направи нещо, което смятате за правилно. Колкото повече показвате благодарността си, толкова по-често ще получите необходимата помощ, обяснява психотерапевтът Тами Нелсън, автор на книгата „Новата моногамия“.

„Ти се нуждаеш само от секс“

Да, сексът е важна част от живота, но ако приемете, че един партньор прави нещо за вас само заради секса, ще го обидите. Мъжете искат секс и му се наслаждават, но мразят, когато им се насаждат егоистични мотиви. И ако тези подозрения са верни в този конкретен случай, това не означава, че това е единствената причина, поради която те са готови да направят нещо за вас, казва Гари Нойман.

„Ти никога...“

Да хвърляте обвинения, които започват с „ти винаги...“ или „Ти никога не...“ е лоша идея. Изключете ги от вашия речник, ако държите на връзката си. Съсредоточете се върху това, което се случва сега, не правете обобщаващи изявления, съветва Тами Нелсън.

„Да, но...“

Ако сте съгласни с нещо, а след това добавите „да, но...“, то ще заличи всичко казано преди това. Никой не обича, когато думите му се приемат с пренебрежение, казва Сюзън Хайтър.

„Помниш ли, когато ти... направи нещо нередно?“

Възможно е вашият партньор някога да е забравил да ви поздрави на рождения ви ден или да е планирал среща с приятели в уикенда, когато трябва да прекарате време с родителите ви. Каквато и да е грешката му, ако вече сте му простили, за вашите взаимоотношения е добре всичко да остане в миналото. Много мъже са преследвани от миналото, защото техните половинки не забравят дори и най-малкото прегрешение. И не пропускат възможност да го напомнят. Това е грешно и в един момент може да се окаже малкото камъче, което ще преобърне колата, обяснява Кърт Смит.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари